1 heart 1 tree får teknik och natur att mötas

NOTIS. Efter attackerna i Paris sprids nu bilden av Eiffeltornet som en integrerad del av det kända Fredsmärket, över hela världens sociala nätverk. Och i konstnären Neziha Mestaouis konstprojekt 1 heart 1 tree, används den världskända symbolen för att väcka frågan om avskogning och miljöförstöring. Valet av monument grundas i konstnärens syn på tornet som en internationell symbol som representerar humanistiska värden.

Med hjälp av världens medborgares donationer via hemsidan, kommer virtuella träd att projiceras i en ljusshow på Eiffeltornet. Men det är inte bara ett tekniskt projekt. För varje virtuellt träd som projiceras på Eiffeltornet, kommer ett verkligt träd att planteras någonstans i världen.

– Jag vill att Eiffeltornet ska vara en symbol för befolkningens styrka att påverka. Dessutom vill jag visa hur teknik kan få oss att återknyta till naturen, säger konstnären.

Redan nu är över 45 000 träd reserverade och ska planteras ut. De projicerade träden börjar som en liten planta på tornets fot, men kommer att växa i takt med sin skapares hjärtslag.

Eiffeltornet kommer vara upplyst av den virtuella skogen under hela klimatmötet i Paris. Efter det följer tre år av plantering av de fysiska träd som projektet genererar samt fler kampanjer runt om i världen, på våra mest kända monument.

Taggar: | | | |