julbord
På Liseberg tar man julen på allvar och bjuder inte bara in till ett annorlunda julbord, utan även vackra ljusinstallationer. Här Vintersaga.

5 julbord med en twist

SMAKÄVENTYR. Från friterad pumpa till yuzosill som komplement till de klassiska julsmakerna, varför inte ta ut svängarna när du väljer årets julbord?

Restaurang Rebell: Grön jul ”family style”
Rebell serveras julmaten i flera vändor direkt vid bordet och delas med varandra från stora fat. Vad sägs om Blomkålstaboulleh med Granatäpple, Kikärtskräm med Syrliga morötter och Jordnötter, Krispig Haloumi från Nablus med Dillmojjo, Friterade Tunnbröd med Svamp & Västerbottendipp, Vegetarisk Janssons frestelse, Brytbönor ”Provencale” med Hallonvinäger, Friterad pumpa med Krämig Grönkål, och Gnocchi med Svartkålspesto. Pris: Från 496 kr.
Malmö: Restaurang Rebell, Friisgatan 8. Tfn: 040 979 735

Stockholm Fisk: för skaldjursälskaren
Här äter du julbord med det absolut finaste havet kan uppbringa. Vad sägs om hummer, ostron, räkor, musslor, löjrom, kungskrabba och hemgjord sill. Laxar, sashimi, skagenröra, dessertostar och en stor dessertbuffé. Pris från 925 kr.
Stockholm: Stockholm fisk, Vasagatan 1. Tfn: 08 506 541 10

The Green Room: Liseberg goes vego
Det är få ställen i Sverige som bjuder på bättre julstämning än Liseberg. Här hittar du, enligt egen utsago, Göteborgs första helvegetariska julbuffé på restaurangen The Green Room. Pris: 210 kr.
Göteborg: The Green Room, Örgrytevägen 5 (100 meter in från Stora Entrén). Tfn: 031-400 100

Mother: Veganvänligt med koriandersill
På Melker Anderssons och Danyel Couets multihak i Stockholm återfinns alla klassiker från julbordet, men även med ett väl tilltaget utbud för vegetarianer och veganer. Exempelvis yuzo- och koriandersill, saffran- och blomkålsris med mandel och gojibär samt salt kolakaramell. Pris: Från 595 kr.
Stockholm: Mother, Mäster Samuelsgatan 19. Tfn: 505 244 39

Gunnebo Slott: eko-julmat hela dagen lång
Julmaten är långt ifrån traditionell på Gunnebo Slott. Här bjuds det högklassigt mathantverk utifrån kretsloppsgastronomi. Restaurangens kockar och bagare har bevarat smaker och tagit vara på råvaror under hela året för att kunna bjuda på nya spännande smakupplevelser till både frukost lunch och middag. Alla råvaror är ekologiska och köket har uppnått KRAV:s högsta certifiering. Pris: lunch 350 kr/middag 595 kr.
Mölndal: Gunnebo Slott, Christina Halls väg. Tfn: 031-334 16 0

Taggar: | | |