5 snabba med Felix Wink på Täljogram

HANTVERK. Täljogram erbjuder en prenumerationstjänst med allt du behöver för att kunna tälja i trä. Varje månad får du ett paket med material i brevlådan, så att du kan skapa dina egna träföremål. Grundaren Felix Wink berättar om varför hantverk får oss att bli lugna och lyckliga.

  1. Ni lanserade Täljogram tidigare i år – är folk redo för tälj-trenden? Vi hoppades på att folk skulle gilla tjänsten, men kunde inte ana att vi skulle få så stort gensvar och att det skulle komma så fort. Det är väldigt kul och motiverande för framtiden. Men när det kommer till trä och slöjd går det inte att prata om en trend, vi har alltid haft det närvarande i vår kultur.
  1. Vilka är era kunder? Hittills är det mest privatpersoner som prenumererar på abonnemanget, till största del är kunderna kvinnor. Vi har hittills inte kunnat se några geografiska skillnader när det kommer till täljintresset. Framöver har vi också tänkt att ska vi utveckla oss även mot företag.
  1. Hur kom ni på idén till Täljogram? Vi ville att fler personer skulle få möjligheten att känna lugnet och glädjen som uppstår när man täljer. Täljning är härligast i färskt trä. Men det är ett brott att gå ut i skogen, fälla ett träd för att få material till att tälja, dessutom kräver det kunskap. Vi ville möjliggöra hantverket genom att erbjuda material, verktyg och kunnande i form av tips från en täljdesigner. Vi har också tagit fram en lösning så att träbiten är färsk och fuktig vid leverans, den skickas i en vakuumförpackning.
  1. Varför tror du att trä är ett ständigt aktuellt material? Trä känns tillgängligt, det är relativt enkelt att forma och konstruera saker av. Praktiskt och mångsidigt helt enkelt! Utifrån ett hållbarhetsperspektiv så hoppas jag att täljandet kan få folk att må bättre. Med Täljogram får du dessutom möjligheten att byta ut ett och annat plastredskap till ett egengjort i trä!
  1. Vad ligger dig själv närmast hjärtat, själva upplevelsen av att tälja eller resultatet? Upplevelsen helt klart, för mig är resultatet inte så viktigt. Det blir oftast bruksföremål till köket när jag täljer, till exempel en slev. Täljandet passar de flesta, men det handlar om att ta sig tid och hitta sitt arbetssätt för att kunna få till en avkoppling. Avkopplingen och att hamna i ett tälj-flow är underbart!

 

Taggar: | | |