• Surfkurs kanske?

  • Temaresor

    Vad vet du om den japanska popkulturen? Uppdatera kunskapsbanken på semestern!

  • Temaresor

    Lär dig fota på Svalbard.

  • temaresor

    Vandra i Tanzania.

  • Danskurs på Kuba?

5 temaresor du aldrig glömmer

TEMARESOR. De senaste åren har kulturen diskuterats som ett fjärde ben i hållbar stadsutveckling, både rörande livskvalitet, hälsa och personlig utveckling, likväl som kunskap och mångkulturella möten. Varför inte utnyttja detta nästa gång du ska ut och resa? Kombinera din semester med att lära dig någonting nytt direkt från källan.

Kursresor erbjuder inte bara möjligheten att leva det du lär, de ges ofta i små grupper av inhemska instruktörer. Vi har grävt fram fem semesteräventyr som garanterat kommer vidga dina horisonter och ta dig nära naturen, kulturen och lokalbefolkningen:

1. Surfa på ö-strömmarna
Avslappnade paradisöar, fantastiska vågor – och surfcamp! Vakna i beachvilla på Balis och Sri Lankas stranddynor med bräda i hand, fånga morgonvågen före frukost och varva surflektioner med hängmattan. Eller välj en snäppet närmare ö för snabb hastighet och höga hopp; i kitecamp på natursköna Sardinien, där du även äter ekologisk och närproducerad mat.
Hur: Upp til 3 veckor med Lapoint.

2. Insup japansk popkultur i Tokyos hotspots
Lär dig om manga, anime och japansk musik och film i Tokyo eller Fukuoka, där du spanar in lokala hotspots inom popkulturen och karaokebarer. Då språket är nyckeln till kulturen får du lektioner i vad du ska säga, när, hur och varför, samt öva på japansk slang.
Hur: 2-5 veckor på Genki Japanese and Culture School med Internationella skolorna, Folkuniversitetet.

3. Fotografera isbjörnar på Svalbard
Packa kameran och ge dig iväg på isbjörnsexpedition i Arktis isfjordar. Här väntar ett enormt landskap med snöglaserade bergskedjor, samt ett rikt djurliv med valar, valrossar, fågelkolonier – och över 3000 isbjörnar. Varje dag görs landstigningar eller gummibåtskryssningar.
Hur: 2 veckor med NaturResor.

4. Vandra med massajer och bestig Kilimanjaro
Äventyrsvandra i Tanzania i höst och möt savannens djur i Tarangire och Ngorongorokratern, slut upp med massajerna vid Mt Longido och bestig Afrikas högsta berg. Gör en avstickare och nattsegla från Bagamoyo till Zanzibar eller insup kultur i Dar es-Salaam.
Hur: 22 dagar i oktober och december med Läs och res.

5. Ta cha-cha-cha-lektioner på Kuba
Har du alltid önskat att du var Baby i Dirty Dancing? Upplev de autentiskt kubanska rytmerna av mambo, salsa, son och cha-cha-cha i ett livligt Havanna. Sätt höfterna i arbete och utforska den lokala kulturen genom musik och dansundervisning, bättra på spanskan och ta dig ut i Kubas otroliga landskap med framstående ekologiska odlingar.
Hur: 1-2 veckor och start varje måndag med don Quijote.

Taggar: | | |