6 otippade kurser

NOTIS… som kan väcka ett lika otippat sug tillbaka till skolbänken, som förresten inte alls behöver vara en skolbänk, utan kanske en semester på Öland med din gamla fåtölj eller varför inte en hönsgård?!

Gör din egen honung
Tänk dig en rostad smörgås med smält smör och honung på. Lägg till att honungen är egenproducerad.
”Du får en grundlig introduktion om bin, utrustning och kupor, honung, vaxhantering och bisjukdomar. Ett studiebesök på bigård ingår. I samarbete med Biodlarna.”
Dessutom är vildbin utrotningshotade. Om bina försvinner skulle vi minst sagt få problem med ekosystemet och människor skulle själva få pollinera, vilket kan tänkas kosta miljarder … Förhindra katastrofen.

Dryckeskunskap på distans
När åldern har passerat för att främst fokusera på alkoholhalten vid vinintag kan det vara kul att välja kvalitet framför kvantitet. Kursen är helt webbaserad och läses på distans från Grythyttan.
”Kursen ger grundläggande kunskaper om vin och sprit samt kunskap om öl. De viktigaste druvorna och vinområdena i världen behandlas. Målet är att du efter kursen ska kunna ge grundläggande och övergripande beskrivning av världens drycker”

Sommarkurs i möbeltapetsering
Under två veckor på Öland i sommar kan du lära dig att klä om dina gamla möbler.
”Genom att arbeta med din egen möbel lär du dig att bygga upp en stoppning på sadeljord med naturmaterial såsom tagel, hampa och bomull. Stil-och hantverkshistoria, materialkännedom och teknikgenomgångar integreras fortlöpande i arbetet”.

Ayurvedisk yoga
Nytt år och nya möjligheter. Vad kan vara bättre än att verkligen ta hand om sig själv? 
”I ayurvedisk yoga anpassar du rörelserna efter din kroppstyp, vata, pitta eller kapha. Kursen inleds med ett test för att ringa in vilket element som är dominant hos dig. Du arbetar efter dina egna förutsättningar, och får hjälp att hitta vilken typ av yoga som passar dig allra bäst.”

I hönstankar?
Har du en egen jordplätt, eller längtar du kanske efter en? Vill du ha pickande höns och egna ekologiska ägg till frukost? 
”Vad man ska tänka på innan man skaffar höns? Vad krävs? Regler? Hur man går till väga? Höns är personliga och väldigt sociala. Ett trevligt sällskap när du pysslar i trädgården.”

Gör din egen lampskärm
Ibland tar livet en till de mest oväntade ställen. Göteborg kanske inte är ett av dem, men vad sägs om en lampskärmskurs?
”Vi använder dina egna favoritmaterial och gör om och skapar nytt genom att bland annat linda, fläta och sy fritt.”

Taggar: |