• En studentpresent i form av ett sparande kan bli en gåva som växer med tiden. sparande

    En studentpresent i form av ett sparande kan bli en gåva som växer med tiden.

En hållbar gåva – för en trygg framtid

SKOLAVSLUTNING. När det äntligen är dags att kasta studentmössan i luften suckar många av lättnad – krav och prestation kan läggas på hyllan ett tag – och med rätta är fokus här och nu. För att känslan av oberoende och lugn ska vara längre än en kväll kan en väl tilltänkt studentpresent vara en genialisk gåva. För det finns presenter som växer med tiden och skapar trygghet.

Ge bort ett sparande
Ett långsiktigt sparande handlar om att samla energi som förlänger vår frihet och oberoende. Att ge bort en start till ett fondsparande är en present som kan ge möjligheter under en lång tid. Pengar är självklart inte allt, men att ha en bas att stå på är en god grund för att kunna känna sig trygg och självständig. Att ge bort möjligheten att lära sig sköta ett regelbundet sparade är också en gåva i sig, som vittnar om både förtroende och omtänksamhet. 

Spara hållbart, för en ljusare framtid
Genom att välja ett hållbart sparande så ger du också bort en ljusare framtid. Valen vi gör här och nu påverkar både vår värld och vår plånbok. Hållbara företag är framtidens vinnare, därför är ett sparande som bidrar till en hållbar utveckling också ett sätt att medverka till en bättre framtid. Genom att investera ditt sparkapital på rätt sätt, kan du göra en stor insats, exempelvis för klimatet. Dessutom har de företag som är bäst rustade för framtidens utmaningar bäst möjlighet till en god lönsamma – något som också är bra för din plånbok.

Hur sparar man egentligen i fonder?
Att spara i fonder är ett enkelt sätt att spara på, oavsett om det är till dig själv eller någon annan. Olika fonder passar olika personer och tillfällen . På så vis kan du själv styra över ditt fondsparande så att det passar för både buffertsparande och ett mer långsiktigt sparande.

De vanligaste sätten är att använda sig av ett Investeringssparkonto (ISK) eller en Kapitalförsäkring. ISK kan vara ett bra alternativ för mer kortsiktigt sparande så som till en drömresa eller nytt boende. Medan Kapitalförsäkring oftare används för mer långsiktiga sparande så som till pension.

 

Taggar: | | | |