• Surfingbrädan från Notox är helt gjord i kork, och släpper inte ifrån sig några skadliga ämnen i havet. surfingbräda

    Surfingbrädan från Notox är helt gjord i kork, och släpper inte ifrån sig några skadliga ämnen i havet.

  • Surfbrädan Korko är både hållbart producerad och lätt att använda. surfingbräda

    Surfbrädan Korko är både hållbart producerad och lätt att använda.

Bräda med kärlek för havet

SURFING. Havet ger oss både föda och syre, dessutom är det världens största lekplats. En plats för frihet och äventyr. Sedan 1950-talet har surfingtrenden växt sig allt starkare i och blivit mer av en livsstil för många.

Brädan och havet har en lång historia tillsammans. Med rötter tillbaka till 1400-talets Hawaii fick den moderna surfbrädan sitt stora genombrott under 1950-talet; glasfiberbrädan. Idag är utbudet stort av både trä- och syntetiska brädor försedda med vax för bästa grepp. Många surfälskare reser världen över för att hitta de bästa vågorna och sommaren 2020 kommer sporten bli en del av sommar-OS för första gången.

Men att glida fram med hjälp av vågens lutning och tyngdkraft är paradoxalt nog inte alltid bra för varken människan eller havet. Tillverkningen och underhållet av brädorna är processer fyllda med giftiga färger, plastfibrer och andra skadliga ämnen som sen blandas ut i våra hav.

Som en lösning på problemet har de franska eldsjälarna Notoxs presenterat nästa generations surfingbräda, Korko, som är helt gjord av naturlig kork. Det är den första surfbrädan som är både hållbart producerad och lätt att använda.

Produktionen av surfbrädan möjliggjordes genom crowdfundingsidan Indigogo där Notox lyckats samla in nödvändigt kapital för att kunna gå vidare med sin idé. Företaget lanserar sin korksurfbräda under juli månad.

 

Taggar: | | |