• På Pink Floyd-utställningen i Londeon visas flera av bandet unika och klassiska vinylomslag, formgivna av art directorn Aubrey Powell. Foto: Victoria and Albert Museum, London. utställningar

  På Pink Floyd-utställningen i Londeon visas flera av bandet unika och klassiska vinylomslag, formgivna av art directorn Aubrey Powell. Foto: Victoria and Albert Museum, London.

 • Vinylomslaget till Pink Floyd-skivan Ummagumma, som kom ut 1969. utställningar

  Vinylomslaget till Pink Floyd-skivan Ummagumma, som kom ut 1969.

 • Marie-Louise Ekman bjuder ofta på betraktelser av vardagens tragikomiska situationer. Här konstverket Drömmande möte. utställningar

  Marie-Louise Ekman bjuder ofta på betraktelser av vardagens tragikomiska situationer. Här konstverket Drömmande möte.

 • Balenciagas skapelser är en njutning för modeögat. Till höger den klassiska ”kuvertklänningen” från ett modereportage i Harper´s Bazaar, 1967. utställningar

  Balenciagas skapelser är en njutning för modeögat. Till höger den klassiska ”kuvertklänningen” från ett modereportage i Harper´s Bazaar, 1967.

Kulturtanka på resan

UTSTÄLLNINGAR. Älskar du konst men har svårt att få in besök på konstmuseum och utställningar i din hektiska vardag? Passa på att fylla på med inspiration när du äntligen är ledig.

Om du är ute och reser, kan ett besök på en lokal konstutställning bli en extra inspirationsbonus. Har du vägarna förbi någon av de här platserna i sommar – missa inte dessa kulturella gobitar:

1. Nostalgitripp – Är du ett fan av Pink Floyd och är i London i sommar – är utställningen Pink Floyd: Their Mortal Remains, på Victoria & Albert Museum i London, ett måste. Här bjuds det en audio-visuell resa genom det ikoniska rockbandets 50-åriga historia och en titt i bandets privata fotoalbum. Dessutom visas flera av deras klassiska vinylomslag, som är konstverk i sig själva.

2. Balenciaga-bonanza – Om du ändå besöker Victoria & Albert Museum, passa på att slinka in på utställningen Balenciaga: Shaping Fashion.¨ Här kan du njuta av över hundra olika skapelser av den legendariske spanske modeskaparen Cristóbal Balenciaga.

3. Modemaxat – Mer ögongodis för modeälskare bjuds det på i New York, närmare bestämt på The Met Museum. Designern Rei Kawakubo står bakom det avantgardistiska modevarumärket Comme des Garçons och The Met kommer att visa runt 140 stycken av hennes ikoniska plagg, från 80-talet fram till några av hennes senaste kollektioner i utställningen  Rei Kawakubo/Comme des Garçons Art of the In-Between.

4. Katalansk konst – Barcelona är staden som sjuder av konst, design och kultur. En av stadens mest kända konstnärer är Antoni Tàpies, som har fått ett helt museum tillägnat sin konst – Fundación Tàpies. I sommar visas bland annat Objectes, som är en samling av hans underfundiga installationer.

5. Mot Moderna – även på hemmaplan finns det massor av intressanta utställningar från norr till söder. Är du på besök i huvudstaden så är Moderna Museet väl värt ett besök. I sommar visas bland annat en stor utställning med 350 verk av konstnären och filmaren Marie-Louise Ekman – vilket är den största visningen av hennes konstnärskap sedan hon debuterade.

 

 

Taggar: | | |