• glamping

    Här vill vi vara.

  • glamping

    Bara att krypa ner under varma bolster.

Lyxlir under stjärnorna – här finns det

GLAMPING. När anrika National Geographic i somras listade 21 platser på jorden som du kan åka till om du är rädd om planeten, kom samiska Sápmi Nature Camp med. I de bekväma tältkåtorna sover du gott i dubbelsängen, medan luften värms upp av kaminen. Kåtorna står uppställda invid en skogskant i världsarvet Laponia, utanför Gällivare, och här kan du året runt njuta av att bli ett med naturen för ett tag. Närmaste elektriska ljuskälla är flera kilometer bort så chansen att få se ett spektakulärt norrsken är stor. Avsaknaden av elektriskt ljus gör också att månen och stjärnorna framträder med enorm kraft.

Lennart Pittja är mannen bakom företaget som nu med all sannolikhet kommer få besökare från hela världen. Men de tar bara tio gäster åt gången, och så ska det förbli. Företaget arbetar för hållbar turism som inte bara erbjuder upplevelser, utan också fungerar som en informatör för den samiska kulturen och miljön.

Hit åker du som vill uppleva din egen litenhet och stillsamt låta dig omhuldas av en varm och trygg moder jord. Utan att för den delen skita ner skorna. Glamping i sin allra vackraste form alltså.