• sav

    Sven Jensen och Alexander Fohlin, aka Sven och Alex på Vindåkra.

  • sav

  • sav

  • sav

SAV serverar gourmetmat på åkern

MATMECKA. Ett stenkast från Malmö, på den vindpinade åkern utanför Tygelsjö, hittar den hungrige gästen SAV – Sven & Alex på Vindåkra helt enkelt. Restaurangen, med fokus på det nynordiska köket, drivs av den dansk-svenske duon Alexander Fohlin och Sven Jensen. Tillsammans har de med mycket energi, glädje och kärlek skapat sin egen oas ute på den lilla gården. Som ”en korsbefruktning av ett skånskt gästgiveri och en urban köpenhamnskrog” har White Guide beskrivit restaurangen som fokuserar på mat som utgår från säsong, och hantverket i den svenska gastronomin. Det saftas, syltas, picklas, röks och lufttorkas – allt för att krama ut så mycket strand, sjö och skog som det bara går ur råvarorna.

Med endast 20 sittplatser blir det en ganska intim sittning för gästerna som, i valet mellan de två menyerna, kan få uppleva alltifrån friterad slånlav till björnbärselixir eller rivet kött. Det är lokalt, innovativt och roligt. För den som är hågad är det bara att kasta sig över hemsidan för en bordsbokning, och för den som gillar att först betrakta på avstånd finns ett späckat instagramkonto @Savrestaurang. Allt för en smak av ”landet”.

Taggar: | | | |