• advent

  Svanenmärkta blockljus och stilsäkra julstjärnor tillverkade av papper som har framställts av återvunnen textil, från Granit.

 • Baka loss! På Herat Afghanistan hittar du bland annat ekologisk saffran. Inte huslig? Spana in Nyåkers färdigbakade pepparkakor!

 • Snyggaste stakarna i skiffer från Lagerhaus. advent

  Tänd juleljusen i snyggaste stakarna i skiffer från Lagerhaus.

 • Årets Blossa-nyhet är ekologisk och alkoholfri. advent

  Årets Blossa-nyhet är ekologisk och alkoholfri.

 • Doppa dig hela vägen fram till jul med Designtorgets te-adventskalender! advent

  Doppa dig hela vägen fram till jul med Designtorgets te-adventskalender!

5 tips för en hållbar advent

JULPIMP. Ljuset är nära. På söndag åker adventsstaken med mossa fram och inleder den snabba nedräkningen mot luciasång och juletid. Hyacint och saffransbröd gör så gott de kan, men med nyckfullt snöfall och spridda regnskurar kan även de frälsta behöva lite hjälp med att hitta rätt högtidsstämning under årets sista månad. Här är våra bästa tips på piffigaste pyntet, skönaste stjärnorna och godaste glöggen i advent:

Nedräkning med vardagslyx
Adventskalendrar har behållit mystiken från våra barndoms dagar (vem vill inte börja dagen med en överraskning?) och utbudet ökar – inte minst inom DIY och delikatess.
Favorit: Designtorgets te-adventskalender! Doppa dig fram till jul med 24 röda, gröna, svarta, vita och örtteer, alla ekologiska och KRAV-märkta, mjölk- och glutenfria.

Tusen juleljus
En säker stämningshöjare och värmekälla! Levande ljus är det enklaste, billigaste och snabbaste medlet att pynta ett hem – för extra feeling, satsa på ett med granbarrsdoft. Annars är elstakar lättfyndade på Stadsmissionen, där du samtidigt bidrar med en slant till de hemlösa i jul.
Favorit: Lagerhaus har snyggaste ljusstakarna i skiffer och svanenmärkta Kronljus i 100 procent stearin, fria från palmolja.

Varm glögg till gommen
Att sparka snön från kängorna och komma in till en rykande kopp glögg är julfeeling i ett nötskal. Eller för att använda ett av Ernst Kirchsteigers många julcitat: “Man får en glögg som är så god som att kyssa en ängel.”
Favorit: Nya ekoglöggen från Tegnér och Son (finns som lättvinsglögg och alkoholfri) och årets Blossa-nyheter; en alkoholfri och en röd vinglögg, båda ekologiska.

Stjärnan ur fjärran
Nu glimmar husfasaderna med hjälp av rader med dinglande betlehemsstjärnor som sprider decemberljus i gemene fönster.
Favorit: Granits stilsäkra sju- och femuddiga julstjärnor tillverkade av papper som har framställts av återvunnen textil.

Baka, baka liten kaka
För den som håller hårt på traditionen kommer äntligen dagen för att smygsmaka på julens saffransbullar och pepparkakor. Och givetvis är halva nöjet att baka själv (och äta rimlig mängd pepparkaksdeg)
Favorit: Slösa med ljuvligt god ekologisk saffran från Herat Afghanistan. Inte ett fan av mjöliga fingrar? Nyåker säljer finfina ekologiska pepparkakor som redan har bakats klart i Västerbotten.

Taggar: | | | | |