etiska resmål

Årets 10 mest etiska resmål

RESOR. Dags att planera nästa resmål? Det händer mycket inom resebranschen just nu och en av de stora trenderna är etiska resmål. Uruguay med sin kultur, härliga klimat och fantastiska miljöer toppar mångas önskelista och landet kör på 90 procent förnyelsebar energi. Uruguay får också, tillsammans med Dominikanska Republiken och Mikronesien extra beröm för sina framsteg kring mänskliga rättigheter. Dessutom får Uruguay tillsammans med Kap Verde och Mongoliet stjärna i kanten för sitt arbete med miljöskydd.

På organisationen Ethical Traveler’s lista över resmål får du många tips på var dina turistkronor gör mest nytta. Varje år rankar de  utvecklingsländer som är lämpliga semesterdestinationer utifrån deras arbete med bland annat miljöskydd, social välfärd och mänskliga rättigheter. Resultatet bygger på data från organisationer som Unicef, Reportrar Utan Gränser, Världsbanken, Freedom House och The Millenium Challenge för att nämna några.

Här är hela listan för 2016 (i alfabetisk ordning) med de mest etiska destinationerna för dig som vill förena spännande upplevelser och vacker natur med att bidra till en bättre värld:

1. Dominikanska Republiken
2. Grenada
3. Kap Verde
4. Mikronesien
5. Mongoliet
6. Panama
7. Samoa
8. Tonga
9. Tuvalu
10. Uruguay

Taggar: | | | |