• bubbel

    Festens ekologiska godbitar, varav en alkoholfri och en vegansk!

  • bubbel

    Fira alkoholfritt - Fairtrade-märkt snyggläsk från Karma Cola kittlar också i kistan!

  • bubbel

    Kung Markattas KRAV-märkta mousserande äppelmust, Evians bubbelvatten i årets Limited Edition-flaska designad av Christian Lacroix.

Bäst ekobubbel till festen

SKUMPA. Ett efterlängtat nytt år bubblar i farstun med löften om nya möjligheter. Under glittrig konfetti väntar midnattskyssar och ambitiösa löften om bättring, och världen nattvakar med klirr i glas och förväntan i mage. Passa på att skåla in det nya året med en ekologisk vinnare!

6 ekoskumpor till festen:

1. Veuve Ambal Crémant de Bourgogne – En solklar stjärna
Ett suveränt och väldigt prisvärt torrt mousserande vin. En ljusgul Crémant gjort huvudsakligen på Chardonnay (70 procent), följt av lika delar Pinot noir och lokala druvsorten Aligoté. Druvorna skördas för hand utan konstgödsel och kemiska medel. Syrlig i smaken med toner av citrus och äpple, samt inslag av ljust bröd och nougat.
Pris: 119 kr.

2. Anna de Codorníu Organic brut – Ny Cavaklassiker
Den ekologiska uppföljaren till Codorníus klassiker Anna de Codorníu Brut, den första spanska cavan gjord på chardonnay (90 procent). Ett torrt och lite friskare bubbel med tropiska frukter som ananas och citrus, följt av uppstickarnoter som kex och gummi.
Pris: 105 kr.

3. GodDryck No 1 – Alkoholfria Nobelbubblor
Mousserande alkoholfritt vitt vin i stilig lyxförpackning som bland annat serverades till välkomstdrinken för Nobelmiddagens efterfest, Nobel NightCap. Har en ung och fruktig smak av honungsmelon, gula äpplen, örter och citron. Finns även som rosébubbel, No 2, och all avkastning går dessutom till välgörenhet!
Pris: 85 kr.

4. Black Tower Sparkling Ice – Kylig vegan
Tysk mousserande med en twist. Vinet är nämligen inte bara ekologiskt och veganskt, det har också tagits fram särskilt för att serveras tillsammans med is. Isen ska nämligen framhäva smaken; en fruktig mix av äpple, päron och citron. Mellantorrt, fruktigt, och passar bra ihop med sötsaker och tilltugg.
Pris: 72 kr.

5. Mathias Dahlgren Organic Cremant de Bourgogne – Middagens vinnare
Krögaren Mathias Dahlgrens mousserande franska bubbel har tagits fram med utgångspunkt från maten, och är lysande i synnerhet till salladsrätter. Gjord på Pinot Noir, Chardonnay och Aligoté med elegant och frisk finish av persika och aprikos, samt doftinslag av brioche och färskt smör.
Pris: 119 kr.

6. Santa Digna Estelado Rosé Sparkling – Chiles finest
En torr rosé på druvan paìs, som fortfarande odlas av många små vinbönder för att bevara det historiska och vinkulturella arvet. Utsedd till Chiles bästa mousserande, och serveras med fördel till rätter med lax och skaldjur. Har en bärig smak av smultron, vattenmelon och vinbär, med en halvbitter avrundning à la blodgrapefrukt.
Pris: 95 kr.

 

Pst. Kamratstödjare Sapir rekommenderar varannan vatten och varsamt i glaset. Trendspaningar visar även ett ökat fokus på alkoholfritt under 2017 (och du vill ju vara trendig).

Skåla utan vin?
Ekobubblor finns i fler utföranden, till exempel Kung Markattas KRAV-märkta mousserande äppelmust, och Karma Colas Fairtrade-märkta snyggläsk. Årets snyggast bubbelvatten är årets Limited Edition-flaska Evian, designad av Christian Lacroix i modehusets Paseomönster.

Taggar: | | | |