adisgladis
Foto: Viggo Lindberg

A+:) – bästa lifestylebutiken i stan!

ADISGLADIS. Adam Forslund är mannen bakom Sveriges bästa modebutik. Det stod klart under Habits stora modegala i Stockholm i mitten av november, där Adisgladis tilldelades priset för ”bästa modebutik 2017”. Men Adam är egentligen inte förvånad över att de vann. För Adisgladis är framtidens modebutik, i nutid.

Vem: Adam Forslund
Gör: Driver A+:)
Bästa modetips: Tidlösa plagg + sjyssta producerade material = hållbar garderob
Här hittar ni oss: www.adisgladis.se samt i butiken på Wollmar Yxkullsgatan 8 vid Mariatorget på Södermalm

 1. Grattis till det fina priset! Hållbart mode har länge dragits med bilden av naturfärgat linne och foträta skor. Vad är hållbart mode idag enligt dig? Hade ni kunnat vinna det här priset för tio år sedan tror ni?
  Vi bröt redan från början med den mossiga bilden som fortfarande är rådande hos de flesta butiker med samma miljöambition. Faktum är att vi slår renodlade modebutiker på hemmaplan eftersom våra höga krav på hållbarhet & design tvingat oss att leta långt utanför boxen vilket ger den positiva effekten att vi samtidigt skapar ett helt unikt utbud i en värld med väldigt likriktade butiker som alla säljer samma ohållbara märken.
 1. Har ni kunnat dra nytta av den där förlegade bilden på något sätt?
  Jag kan tänka mig att många kunder som rekommenderar oss till vänner & bekanta gör så för att de äntligen hittat ett ställe som rimmar med både deras livsfilosofi OCH stil. Vi ser ju dagligen i butiken hur lyckliga vissa blir när de först upptäcker oss och vi får väldigt mycket fin feedback via mail osv. Kombinationen av riktigt nöjda kunder och ett progressivt, unikt koncept ger oss ju mycket gratis. Sen ska man ju veta att det kostar att ta risker och ligga i framkant. Det är liksom som att vi ligger först i spåret och plogar oss igenom ett snöigt Vasalopp.
 1. Vad har ni gjort för att förändra bilden av den hållbara modebutiken som trist?
  Vi har visat att det är den konventionella modebutiken som är trist. Vi har mycket mer spännande varumärkesmix och blandar stilar mer än de flesta. För den som besökt vår butik vet att vi inte säljer en look eller bryr oss särskilt mycket om månadens hetaste brand.
 1. Så, hur ser framtidens hållbara mode ut?
  Allt kommer vara antingen återvunnet eller förnyelsebart. Mer cirkulärt tänk! Sedan tror jag på minimalism. Inte rent visuellt men att flera kommer klä sig på samma sätt jämt och klara sig på en mindre garderob och satsa på slowfashion. Det finns nog många fördelar med en sån livsstil.
 1. Vad har ni för framtidsplaner för Adisgladis?
  I början av 2018 lanserar vi våra egna underkläder tillverkade i hampa. Detta gör vi i samarbete med Björn Borg som ju är proffs på underkläder. Vi hade aldrig kunnat producera en lika högkvalitativ produkt utan deras expertis. Samtidigt hade Björn Borg aldrig kommit på tanken på en hampakalsong utan oss. Så det är en win-win då ingen av oss tummar på kvalitet utan vi hjälper varandra bli bättre. Vi har definitivt växt ur vår nuvarande butikslokal så en större butik vore inte helt fel. Men vi har inte bråttom med att växa – viktigast för oss är att fortsätta vara en katalysator – det är ju det som är det roliga!