• poddar

  Äntligen väntar kravlösa semesterdagar och tid till läsning.

 • poddar

  Deckarfrossa med nya spänningsromaner och sommarmord.

 • poddar

  Kliv bakom kulisserna med två av musikens giganter, Guns N' Roses och Adele.

 • poddar

  Jens Lapidus och Martin Johnson gör P3:s nya krimpodd Darknet. Foto: Mattias Ahl

 • Lyssna på mängder av intervjuer med olika författare i Bakom boken, en podd om böcker.

 • poddar

  Missa inte Sapir-profilerna Aron Andersson, Linnéa Claeson, Jacob Mühlrad och Rickard Söderberg i Sommar i P1.

Hängmatteläsning och poddar för poolkanten

SLAPPA. Semester betyder tid för att läsa, och få saker passar nog bättre till vågskvalp än riktigt bra berättelser. Dags att bunkra upp med deckare, fylla lurarna med historieberättare, och parkera i hängmattan. Här har vi samlat sommarens bästa boksläpp och poddar att plöja vid poolen:

3 x Skräck och sommarmord

Hemmet, Mats Strandberg
Ny skräckroman från författaren bakom Engelsforstrilogin (Cirkeln-böckerna). Som titeln skvallrar om utspelar sig Hemmet på ett demensboende, där något okänt har tagit över en av patienterna.

Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz
Till sensommaren släpps den femte boken i Millenniumserien. Lisbeth Salander sitter i kvinnofängelse och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna. Samtidigt följer hon upp ett spår som kastat nytt ljus på de övergrepp hon utsattes för som barn. I butik 4/9.

Hur man löser ett spaningsmord, Joakim Palmkvist
Therese Tang är den enda privatperson i Sverige som löst ett spaningsmord. Två år efter att mångmiljonären Göran Lundblad försvunnit lyckades hon ta reda på både var kroppen låg gömd, och vem som mördat honom. Detta är boken om hennes liv, berättat av författaren till Maffiakrig.

Bakom musiken i biografi

Inte i det här livet: Guns N’ Roses – hårdrockens sista giganter, Mick Wall
Möt männen bakom rocklegenderna! Författaren och MTV-programledaren Mick Wall tillhörde bandets innersta krets under storhetstiden, och i hans bok får vi en unik inblick i livet bakom kulisserna.

Adele, Sean Smith
Mästaren på biografier, Sean Smith, har intervjuat människorna runt Adele och berättar om hennes barndom och uppväxt, hur hon slog igenom, och om det som hotade att sätta stopp för karriären.

Lyssna i lurar

Darknet
P3:s nya krimpodd i åtta delar av Jens Lapidus och Martin Johnson. Serien kretsar runt journalisten Tove som via tips från Darknet försöker hitta sanningen bakom ett mordfall.

Sommar i P1
Årets sommarpratare är igång och ska förgylla dagarna ända fram till 21 augusti. Senaste nytt är att programmen nu finns som podcast redan klockan sju på morgonen. Missa inte heller att lyssna på Sapir-favoriterna Aron Andersson, Linnéa Claeson, Rickard Söderberg och Jacob Mühlrad!

Bakom boken
Daniel Sjölin intervjuar olika författare i Norstedts och Rabén & Sjögrens litteraturpodd. Ambitiös mix som rymmer allt från böcker och förlagsfolk till skrivskola och omslagsillustratörer.

Tidsbrist?

Stories by Storytel
I juni lanserade Storytel berättelser i chat-format; så kallade “tap stories” där du klickar dig igenom kortare historier som ser ut som sms-konversationer. Lagom att plocka fram på bussen eller mellan pooldopp, och tjänsten är helt gratis.