böcker

Boksmart: Läs dig till framgång

LITTERATUR. Bra privatekonomi kan få vem som helt att sova bättre om natten. Och bra sömn = en gladare och piggare vardag. Tycker du att det låter tråkigt att få koll på plus och minus? Kanske är det dags att byta perspektiv – pengar handlar nämligen mindre om att kunna köpa grejer och mer om friheten att leva ett rikt liv, oavsett vad det innebär dig.

Här tipsar vi om fem finanssmarta böcker som kan hjälpa dig, inte bara att få ordning på ditt sparande, men också att få nya perspektiv på hur du kan bli rikare i ordets breda mening:

1. Vägen till din första miljon
Ekonomen och entreprenören Tobias Schildfat berättar hur man som privatperson kan tänka kring sparande och investeringar. Utifrån sina egna erfarenheter förklarar han hur du med enkla medel kan skapa din egen pengamaskin.

2. Spara mindre – får ut mer
Sparekonomen Claes Hemberg förklarar sätt hur du kan göra ditt sparande enkelt och billigt istället för svårt och dyrt. Ovärderliga tips som passar dig som annars är rätt ointresserad av pengar och ekonomi.

3. Thrive
Arianna Huffington, amerikansk författare och en av grundarna till The Huffington Post vill bredda bilden av framgång. Pengar och makt i all ära, Huffington menar att det finns en tredje måttstock, som handlar om att växa som människa, vilket är minst lika viktigt för att vi ska må bra och leva meningsfulla liv.

4. Miljökapitalisterna
Ekonomen Carl Hall spanar kring hur miljöproblemen också är världshistoriens största affärsmöjlighet och hur svenska entreprenörer tjänar på att rädda planeten. Du får även tips på hur du kan rikta dina sparpengar för att göra en bra avkastning.

5. Your Money or Your Life
En klassiker som bjuder på fler perspektiv av rikedom, samt hjälper dig göra medvetna val i livet utifrån det som är viktigt för just dig.