Bortglömda smakupplevelser på Woodstockholm

NOTIS. Med lite krogkunskap och mycket lust kan man komma långt. Det är vännerna bakom Woodstockholm ett levande bevis för. Det hela började som en designfirma, men det ena ledde till det andra och för lite mer än ett halvår sedan utvidgades verksamheten, och den gastronomiska matbaren stod klar.

Utrymmet är minimalt men mysigt, så för den som vill inta sin middag utan sociala kontakter med andra gäster är Woodstockholm en mycket olämplig restaurang. Istället ska intimiteten och trängseln ses som en extra faktor där interaktionen mellan sällskapen är en del av upplevelsen.

– Att äta ska vara en social upplevelse som man delar med andra, menar Johan Edvardsson, restaurangchef, Woodstockholm.

Menyn ändras ungefär var sjätte vecka och i fokus står närproducerad nordisk mat med nytt, oväntat tänk utan hänsyn till traditionella ramar eller gränser. Menyn byts ut beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga. Just nu är temat ”Sista måltiden” och på menyn står bland annat rätten ”Erik den 14:e”.

– Vi vill skapa spännande möten och smakupplevelser på en plats som alltför länge varit bortglömd inom gastronomin.

För att skapa detta har två av Stockholms mest kunniga och nyskapande hantverkare inom mat och dryck rekryterats: köksmästaren Elias Eriksson (tidigare på bl. a. Franska matsalen och senast på det egna och hyllade Matvrak i Svedmyra) och sommelier Gustav Hyllienmark (tidigare bl. a. Oaxen Slip och egna vinfirman Bombolles).

– Tillsammans är de en oslagbar kombination och skapar ett stort mervärde med sitt gedigna kunnande och sitt orädda förhållningssätt till den traditionella restaurangbranschen, säger Johan.

Namn: Woodstockholm Matbar
Var: Mosebacke torg 9, Stockholm
Inriktning: Ekologiskt producerad mat och dryck, signerad av köksmästare Elias Eriksson och sommelier Gustav Hyllienmark. Menyn byts ut beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga
Bokning och info: woodstockholm.com

 

Taggar: | | |