Code in the Dark

NOTIS. Kodning tycks vara det nya skaparspråket och webbutvecklare den nya tidens stjärnor. Idag ordnas det olika typer av events och så kallade ”hackathons” lite här och var där webbutvecklare får visa upp sina skills. Ett av de mer udda eventen för de som älskar kodspråk är programmeringstävlingen ”Code in the Dark” som anordnas av Tictail. Allt sker nämligen i mörkret bland rökmaskiner och laser med bara datorskärmarna som lyser upp framför raden av deltagare som målmedvetet knackar kod.

Tävlingen går till så att deltagarna får se en screenshot av en webbplats och har sedan 15 minuter på sig att återskapa samma sajt med hjälp av kodspråken HTML/CSS. Kruxet är att de måste koda sajten utan att själva kunna se resultatet. Däremot kan publiken följa skapandet av varje ny linje av kod live på skärmar som vänts bort från deltagarna. Man tävlar i delfinaler där publiken avgör vem som går vidare till nästa heat till att det till slut återstår bara en vinnare. Den skickligaste kodaren blir då utsedd till ”King of Code” aka ”Champion of the Dark”. Här kan du se en film om hur det ser ut under eventet.

Code in the Dark har arrangerats i flera städer som Stockholm Paris och New York. Konceptet forsätter även under 2015/2016. I skrivande stund är datumen ännu inte klara men enligt Tictail är förhoppningen att städer som Krakow, Budapest, Tallinn, London, New York och San Francisco får besök.

Taggar: | | | |