• Packa ryggsäcken och ge dig ut på ett spännande cykeläventyr. cykelsemester

  Packa ryggsäcken och ge dig ut på ett spännande cykeläventyr i sommar.

 • På en cykel kommer du närmare naturen och kan njuta av resan i din egen takt. cykelsemester

  På en cykel kommer du närmare naturen och kan njuta av resan i din egen takt.

 • cykelsemester

  Alla vägar bär till Abisko!

 • En paus under cykelfärden på Fårö blir en naturupplevelse, var du än stannar på ön.... cykelsemester

  En paus under cykelfärden på Fårö blir en naturupplevelse, var du än stannar på ön....

 • Skärgårdsliv hör sommaren till, ta med cykeln på båtluff och besök flera öar under samma resa. cykelsemester

  Skärgårdsliv hör sommaren till, ta med cykeln på båtluff och besök flera öar under samma resa.

 • Till fjälls på två hjul – turen mellan Abisko och Hemavan är vacker som en saga. cykelsemester

  Till fjälls på två hjul – turen mellan Abisko och Hemavan är vacker som en saga.

Semester på två hjul

FRIHET.  Vilket färdmedel du väljer kan påverka hela din resa. Väljer du en cykelsemester kommer du extra nära naturen och får dessutom motion på köpet. Här är ett urval av fantastiska rutter i Sverige, Norge och England, som tar allt ifrån en dag till en vecka att ta trampa sig igenom.

Svensk landskapsklassiker – För de som vill uppleva en dold pärla bland Sveriges regioner och landskap är Bergslagen ett fantastiskt alternativ. Att upptäcka gamla bruksorter på cykel, längs grusvägar, insjöar, koppargruvor och röda stugor blir en upplevelse du sent kommer glömma. På Bergslagen cycling hjälper man dig med allt du behöver för din tur, från cyklar till rutter och tips på äventyr via hjul.

Go Gotland – Sugen på en sjuttio- och åttiotalsrepris?  Det var ett bra tag sedan halva bildäck på Gotlandsbåten bestod av överpackade cyklar. Men allt går som bekant i cykler, att trampa sig från Fårö till Hoburgsgubben är definitivt tillbaka på semesterkartan. Men den klassiska cykel-campingsemestern har fått konkurrens av en tur på ön med mountainbike. Gotland Active Store arrangerar guidade mountainbike-turer längs Gotlands nordvästra kust.

Till fjälls på hjul – Alla som känner att de har mer pulver i benen än dödlig semestercyklist, upp till bevis! Kungsleden sträcker sig mellan Hemavan och Abisko, längs en sträcka som mäter nästan 50 mil slingrar sig leden över öppna fjäll och genom djupa skogar. Klarar dina ben Kungsleden på Mountainbike, klarar de det mesta.

Naturnära – Skärgårdsleden går egentligen från norra skärgården i Sverige, över Åland och hela vägen bort till Finland. Man kan inte cykla hela vägen, men det går bra att ta med sig cykeln på färjorna som går mellan öarna. På rutten kan du njuta fullt ut av frisk luft, naturnära upplevelser och ett härligt skärgårdsliv. Har du ingen egen hoj, så går det bra att hyra en hos någon av cykeluthyrarna på de olika destinationerna.

God tur i Norge – Norges cykelturer förtjänar egentligen en helt egen lista och att välja den ultimata rutten kan kräva lite eftertanke. Visit Norway har listat en rad fantastiska rutter runt fantastiska fjordar och fina fjäll. Norge har som grädde på moset ett väldigt välutvecklat system med hyttor att övernatta i. Ha det koselig!

Bo på pub – South Downs Way är ett cykeläventyr som går upp och ner för kullarna genom den engelska landsbygden. Men se upp, det vackra landskapet kan vara både förförande och en smula förrädiskt. För får inte de envisa uppförsbackarna dig på fall, kan bypubben som dyker upp bakom en av kullarna kännas så inbjudande att vätskepausen blir till en övernattning.

Taggar: | | |