• insekter

    Linnea Persson och Peter Ericsson, det vill säga Floristen och Fotografen.

De får insekter att blomma

INREDNING. Floristen & Fotografen har skapat en ny värld av insekter: genom kameralinsen. Idag är de blommande konstverken heta objekt för inredningsintresserade som letar efter något fint att ha på väggen.

Allt började en lugn dag på jobbet för snart tre år sedan då floristen Linnea Persson satt och lekte med några blad som fallit ned från en blombukett. De bildade mönstret av en fjäril. Hon tog upp sin mobil, fotade och skickade bilden till fotografen Peter Ericsson, som hon tidigare gjort inredningsjobb tillsammans med.

Det blev startskottet till en mängd mer professionella kompositioner, där Linnea sätter samman olika insekter och Peter fotar. Insekterna efterliknar inte nödvändigtvis riktiga arter, bara fantasin sätter gränser. Barr, nypon, kaktusblad, pistiller, lönnäsor och fröhus trollbinder även dem som normalt kanske inte gillar småkryp.

En del av fotona, som Peter printar på så kallat Fine Art-papper, dyker ibland upp på auktionshusen. Nu går konstverken även att köpa som posters.

Psst … Sapir har tidigare skrivit om designern Emma von Brömssen som tar naturen med sig till ritbordet. Hon har, istället för insekter, en kärlek för fåglar.

Taggar: | | |