• Modellen Elsa Husk på en Vélosophy.

    Modellen Elsa Hosk är en av Vélosophys ambassadörer.

  • velosophy

Delad glädje blir dubbel glädje med Vélosophy

CYKEL. Nu är förhoppningsvis våren här för att stanna. Solen tittar fram, snön har smält bort på de flesta ställen och det är dags att ta fram cykeln igen. Eller kanske skaffa en ny. Varför då inte välja en med en nypa filosofi? Helt enkelt en cykel som också gör nytta.

Förutom att Vélosophy har väldigt fina cyklar så finns det en fin tanke bakom konceptet. För varje cykel som säljs doneras också en cykel till en flicka i Ghana via Unicef. Delad glädje blir dubbel glädje.

Behovet av cyklar i utvecklingsländer är enormt. Det behövs uppskattningsvis 80 miljoner och inte minst till flickor för att de ska få möjlighet att ta sig till skolan. Flickor med tillgång till cykel ökar sin närvaro i skolan med 30 procent och förbättrar sina studieresultat med upp till 60 procent. Bättre anledning än så behövs inte för att donera cyklar till skolflickor och Vélosophy bestämde sig därför för att donera en cykel för varje såld.

Cyklarna finns i fem accentfärger; orange, grön, gul, blå och lila; och två unisexmodeller med låg respektive hög ram. Cykeln har tre växlar, aluminiumram, skivbromsar, skärmar och lasthållare.

Vad: Cykeln Vélosophy

Koncept: Vélosophy samarbetar med UNICEF för att ge skolflickor i Gahna cyklar.

För varje såld cykel doneras en, och skapar på så sätt hopp om en ljusare framtid för fler unga flickor.
Behöver du bara mecka lite? Gör det då gärna hos Bonne Mécanique

Mer info: velosophy.cc

Taggar: | | |