• Washington

  Noras restaurant var den första i USA att bli ekologiskt certifierad och hit vallfärdas politiker och kändisar.

 • Washington

  Ska du hyra lägenhet under din vistelse i Washington har Mom's Organic market allt du kan tänkas behöva för matlagning hemma.

 • Washington

  Rasika sägs vara en av de bästa indiska restaurangerna i USA, åk inte till Washington utan att prova!

 • Washington

  Som att gå in i en äkta High school film; Silver Diner!

 • Washington

  Med 40.000 ägare är Founding Farmers kanske den mest udda restaurangen i Washington.

 • Washington

  Hos Busboys and Poets får du underhållning och käk samtidigt.

 • Washington

  Äkta Italiensk riviera hos Coppi's. Foto: Kelvin Ramos.

Guide till gröna syltor i Washington DC

MAT. Dags för en resa till Washington DC, staden där makten aldrig vilar? Är du som oss så är matupplevelser på resan något av det bästa som finns, och i I USA:s huvudstad ryms ett fantastiskt urval av ekologiska, vegetariska, närodlade och småskaliga alternativ när det gäller mat, dryck och livsmedel. Låt dig väl smaka!

Kändisspotting på Restaurant Nora
Nora Pouillons restaurang i närheten av Dupont Circle var den första i USA som blev certifierad ekologisk. Populär bland såväl politiker och kändisar som bland ”vanligt folk” och med en meny som avspeglar säsongen är den väl värd ett besök. Och vill man inte beblanda sig med övriga gäster finns det privata serveringsrum för sällskap upp till 100 personer.
Restaurant Nora, 2132 Florida Ave

MOM’s Organic Market
Med 17 butiker utspridda över Washington DC och närliggande stater, är MOM:s en seriös utmanare till välkända Whole Foods. Butikskedjan startades 1987 och erbjuder allt som kan önskas av en välsorterad matbutik, med en enligt egen utsago större del ekologiskt än någon annan.
Butikerna hittar du här

Indiskt i världsklass hos Rasika
Krögaren Ashok Bajajs och kocken Vikram Sundrams indiska restaurang har länge räknats som en av USAs bästa inom sin kategori. Och även om maten inte är specifikt ekologisk så har menyn så många och bra veganska alternativ att det vore ett generalfel att inte ha med Rasika på listan.
Rasika, 1190 New Hampshire Ave

Jukebox, burgare och shakes hos Silver Diner
Det är något speciellt med en amerikansk diner; burgare, shakes och BLT:s avnjuts till musik vald från en färgsprakande jukebox. Silver Diner är en lokal kedja som tar alla sina råvaror från 15 bondgårdar, bryggerier och bagerier i närområdet. Stort urval av glutenfritt, vegetariskt, veganskt och laktosfritt.
Adresser hittar du på silverdiner.com

Founding farmers, restaurangen med 40 000 ägare
Tre kvarter från Vita huset hittar vi Founding farmers flagship-restaurang som öppnade 2008. Ägare är de 40 000 medlemmarna i North Dakota Farming Union och intentionen är att laga all mat från scratch med ingredienser från familjeägda bondgårdar inom föreningen. Founding farmers är LEED-certifierat sedan juli 2016.
Founding Farmers, 1924 Pennsylvania Ave

Böcker, politik och käk hos Busboys and poets
Är det en restaurang, bokaffär eller teater? Faktiskt allt på en gång. Ägaren och grundaren Anas Shallal har skapat ett kreativt koncept som blivit lite av ett nav för USA:s progressiva politiska och sociala rörelse. Och som dessutom bjuder på en bred och utsökt meny. Finns nu även i Maryland och Virginia.
Busboys and poets, 2021 14th street

Italiensk riviera på Coppi’s Organic Pizza
Med honnörsorden ”organic, biodynamic, sustainable” har Coppi’s återskapat en liten del av den liguriska rivieran i Washington DC. Självklart är pizzorna huvudnumret men det serveras även antipasti, primi och secondi som på vilken italiensk krog som helst. Flera veganska och glutenfria alternativ.
Coppis, 3321 Connecticut Ave

Taggar: | | | |