• Semester för adrenalinjunkies - rå om dig själv långt ifrån charterhotellens bekvämligheter. Docastaway

  Semester för adrenalinjunkies - rå om dig själv långt ifrån charterhotellens bekvämligheter.

 • En annorlunda typ av ekoturism där du bor på orörda platser, utan att förändra eller utnyttja dess miljö. Docastaway

  En annorlunda typ av ekoturism där du bor på orörda platser, utan att förändra eller utnyttja dess miljö.

 • I Filippinernas och Indonesiens mest avlägsna och obebodda öar väntar tät regnskog, orörda stränder och total avskildhet. Docastaway

  I Filippinernas och Indonesiens mest avlägsna och obebodda öar väntar tät regnskog, orörda stränder och total avskildhet.

 • Slå upp ditt vindskydd på lämplig kvist och fånga din egen fiskmiddag. Docastaway

  Slå upp ditt vindskydd på lämplig kvist och fånga din egen fiskmiddag.

 • Här finns även paradisöar med samma lugn men med mer bekvämligheter, idylliska badstränder och undanskymda trädkojor. Docastaway

  Här finns även paradisöar med samma lugn men med mer bekvämligheter, idylliska badstränder och undanskymda trädkojor.

 • Fly verkligheten för en unik naturupplevelse. Docastaway

  Fly verkligheten för en unik naturupplevelse.

 • Här kan du testa livet som skeppsbruten och skapa din egen Expedition Robinson i total isolering. Docastaway

  Här kan du testa livet som skeppsbruten och skapa din egen Expedition Robinson.

 • I Adventure mode kan den orädde testa en “extreme survival experience” på en vulkanö flera mil från närmsta civilisation utan så mycket som ett vindskydd. Docastaway

  I Adventure mode kan den orädde testa en “extreme survival experience” på en vulkanö flera mil från närmsta civilisation utan så mycket som ett vindskydd.

Semestra ensam på en öde ö

ÄVENTYR.  Trött på vräkiga charterhotell och det dagliga slagsmålet om de sista solstolarna på stranden? Ingen fara. Reseföretaget Docastaway (gärna att förväxlas med Tom Hanks äventyr i Cast Away) fixar semester för adrenalinjunkies. Som direkt motvikt till massturismens framfart erbjuder företaget istället möjligheten att fly verkligheten för en unik naturupplevelse – som skeppsbruten på en öde ö.

Välkommen till världens sista paradis, proklamerar man stolt och erbjuder skjuts till Filippinernas och Indonesiens mest avlägsna och obebodda öar. Här väntar tät regnskog, orörda stränder och total avskildhet. Tiden har upphört att existera och du får utforska otrampad mark, slå upp ditt vindskydd på lämplig kvist och fånga din egen fiskmiddag. Vi ges två alternativ:

Adventure mode: Här kan den orädde sätta överlevnadsinstinkterna på prov och testa livet som förlist. Bland alternativen erbjuds längre djungelvistelser i total isolering, och en “extreme survival experience” på en vulkanö flera mil från närmsta civilisation utan så mycket som ett vindskydd. Dock med möjlighet att gå en överlevnadskurs eller sällskapa med en guide med livräddningsutrustning, och ett förråd av basföda om du inte lyckas få ihop tillräckligt med mat.

Comfort mode: Ängsliga resenärer som vill uppleva lugnet under mindre primitiva former vänder sig bäst till detta alternativ, där du hittar paradisöar med idylliska badstränder, privata eco-resorts (med elektricitet och toalett!) och undanskymda trädkojor.

Docastaway

En annorlunda typ av ekoturism där du bor på orörda platser, utan att förändra eller utnyttja dess miljö.

I syfte att skydda dessa platser anlitas endast hotell på öar som inte exploateras, och man utbildar även lokalbefolkning i hur de bäst värnar om havet och reven.

Föredrar du att följa äventyret på tryggt avstånd? Se Docastaways blogg och Facebooksida.

Taggar: | | |