• Streamateria

    Konstprojektet Streamateria skapar en helt ny modeupplevelse, där vi inte längre äger plagg.

  • Streamateria

    "När detta blir realitet får Fast Fashion en helt ny innebörd", säger Erik Lindvall, initiativtagare till projektet.

  • Streamateria

    Pilotprojektet lanseras 2018 där deltagarna testar tjänsten genom en resa från Stockholm till London.

Framtidens mode konsumeras som mat

STREAMAT MODE. Shop til you drop – eller oändliga klädupplevelser som inte går att äga men likt god mat kan upplevas gång på gång, samtidigt som råvaran kan komposteras och återanvändas? Låter det för bra för att vara sant? Kanske, men snart kan det bli verklighet – om teamet bakom konstprojektet Streamateria får bestämma.

– Vi blir allt mer upplevelsestyrda och känner inte längre samma behov av ägande, se bara vad som hänt med hur vi konsumerar musik och film, säger Erik Lindvall, en av kreatörerna och initiativtagarna till projektet.

Det var 2014 som idén formulerades första gången, som ett manifest i tidningen FORM. Efter det väcktes intresset hos flera samarbetspartners som engagera sig i innovationsprojektet.

– Vi tänkte att det måste finnas andra sätt. När detta blir realitet får fast fashion en helt ny innebörd som omkullkastar all annan definition.

Cirkulärt tänkande
De digitala plaggen provas ut av en måttanpassad avatar i ett virtuellt provrum och printas sedan ut on-demand redo att användas. En helt ny typ av klädupplevelse. Du äger inte något – men kan uppleva allt. Plaggen har begränsad livslängd men rör sig inom ett slutet kretslopp, vilket gör att råvaran kan återanvändas om och om igen.

Tjänsten Streamateria är först i sitt slag. En streamingtjänst av fysiska objekt som bygger på antagandet att upplevelsen trumfar ägandet och att det cirkulära tänket är här för att stanna.

Piloten lanseras 2018 med ett event där deltagarna får testa tjänsten live genom en resa från Stockholm till London. Du får uppleva hela processen och hämta ut ditt plagg i en pop-up butik på Dover Street Market. Intresserad av att delta? Signa upp dig på streamateria.se.

Taggar: | | | |