• Flera av c/o Gerds produkter har fått ta emot utmärkelser i Organic Beauty Award de senaste två åren. hudvård

    Flera av c/o Gerds produkter har fått ta emot utmärkelser i Organic Beauty Award de senaste två åren.

  • hudvård

    c/o Gerds produkter innehåller flera naturliga ingredienser från Norrland, bland annat blåbär, lingon och hjortron.

Exportsuccé för lappländska krämer

EKOLOGISKT. Det går framåt för ekologisk skönhet. En av de svenska eko-skönhetsuccéerna är varumärket c/o Gerd. Företaget har på kort tid tiodubblat sin produktion och exporterar idag sina produkter med norrländska ingredienser över hela världen.

Skönhetsindustrin är big business. Men idag är det fler och fler som vill ha koll på innehållsförteckningen och letar efter hudvård som har mindre kemikalier och mer naturliga ingredienser. Ett varumärke som expanderar rejält är c/o Gerd, ett företag med sin bas i Jokkmokk, som drivs av syskonparet Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert.

c/o Gerd grundades 2008 och varumärkets namn är en hyllning till syskonens mamma, som alltid varit noga med att ta tillvara på det som skogen erbjuder. I c/o Gerds sortiment finns både hud-, hår- och kroppsvård och alla produkter tillverkas i en modern fabrik på cirka 800 kvadratmeter i Jokkmokk – med fokus på miljö, människa, djur och natur.
I och med att det lappländska företaget blev helhetsleverantör till designhotellet At Six i Stockholm tidigare i år, tillsammans med en ökning av försäljningen totalt, så har produktionskapaciteteten tiofaldigats.

Att naturliga ingredienser, till exempel olika sorters bär från Lappland, gillas även utomlands bevisar bland annat det stora intresset från japanska konsumenter. c/o Gerd har nyligen inlett ett samarbete med lyxhotellet Four Seasons Spa i Tokyo.

Läs mer om den växande marknaden för ekologisk skönhet i veckans Guru-intervju.