• ramen

    Det är här det händer!

  • ramen

    En stark miso på Totemo.

  • ramen

    Ägarna Peter Eneroth och Jonas Lindgren.

Totemo Ramen fixar ekolunchen

FOODIE. I våras öppnade den ekologiska ramenbaren Totemo på St. Eriksgatan i Stockholm och befäste därmed ramentrenden ytterligare. Ramen är en japansk nudelrätt där nudlarna står i centrum och resterande ingredienser varierar. Ramen inbjuder enligt ägarna till experiment och de vill att Totemo ska bli en smältdegel för lek med ingredienser, smaker och kök. Än så länge är den bara öppen för lunchgäster, men planen är att under hösten även kunna öppna upp för middagsgäster.

Ekologisk snabbmat har de senaste åren blivit lika hett som en Teppanyaki-häll, och Totemo är del av trenden. Hållbarhet är alltså en stor del av konceptet där de gör sina egna nudlar och fläsk, ägg och höns är alltid ekologiskt. Vill du hålla koll på när det är dags för middagsöppet på ramenbaren kan det vara värt att följa restaurangen på Instagram eller Facebook.

Namn: Totemo Ramen
Var: St. Eriksgatan 70, Stockholm
Ägare: Peter Eneroth och Jonas Lindgren

 

Vad är ramen?

Japanska vetenudlar som serveras med goda tillbehör i en buljong. Det finns egentligen ingen hejd på vad rätten kan innehålla, men kyckling, grönsaker, groddar, bönor och starka kryddor är vanligt.