• Två skor från AP Hallqvist

Exklusiva AP Hallqvist satsar på Sverige

NOTIS. För alla oss som älskar exklusiva skor med en historia är AP Hallqvist, med sitt val att flytta hem produktionen och övergå till ekologisk tillverkning, verkligen något att se fram emot. Skorna tillverkas av dotterbolaget Marks Skofabrik, och man jobbar nu med att lansera sin webbutik och tillverkningen av vårens skor.

Efter 141 år i branschen är det nu femte generationens ägare som väljer att storsatsa, och på grund av den ökade efterfrågan på hållbara alternativ blir nu skorna ekologiska, för att försöka minska miljöpåverkan i alla led. Satsningen betyder också att företaget återgår till koncernens ursprung och inriktning, då man från början hade egen tillverkning, eget garveri och cirka 20 butiker runt om i landet. Det är en tuff bransch att ta sig fram i men företagets arbetande styrelseordförande, Gustaf A.P Hallqvist, ser ljust på framtiden.

– Konkurrensen i skobranschen är stenhård så det gäller att nischa sig och gå mot strömmen, men jag tror att inhemsk tillverkning kommer att bli vanligare framöver, säger han.