Fem snabba med bloggaren Sandra Beijer på Niotillfem

FEM SNABBA. Bloggen Niotillfem började som ett samtal med vänner men har utvecklats till en av Sveriges populäraste bloggar. Sandra Beijer är hjärnan bakom orden och bilderna som fångar läsare över hela världen. Efter år som copyrighter tog hon klivet ut i ovissheten för att satsa på drömmen om att skriva en bok. 2014 kom debutromanen Det handlar om dig ut och Sandra är nu bloggare och författare på heltid. För Sapir berättar hon om vikten av musik och delar med sig av sina bästa spellistor just nu.

Namn: Sandra Beijer
Gör: Bloggare (Niotillfem), skribent och författare
Aktuell: Pocketsläppet för Det Handlar Om Dig och ny kolumnist i Metro
Favoritmusikblogg/skribent: Fredrik Strage
Sång jag ger mamma på mors dag: En liten sång på telefon
Lyssnar inte på musik på: Måndagar, det är något med den dagen, vi går inte ihop
Blogglänk: sandrabeijer.se

1. Vad betyder musik för dig?
Klyschigt: men allt! Jag sätter på musik direkt när jag vaknar och låter det spela tills jag släcker lampan. Går aldrig hemifrån utan hörlurar. Musik öppnar upp kreativiteten och gör att världen hamnar i ett visst tempo. Man kan automatiskt sätta sig in i så många sinnesstämningar bara genom musik.

2. Vad har musiken för funktion i ditt skrivande?
Livsviktig skulle jag säga. Jag kan inte skriva utan musik. Har en spellista som heter ”skriva” som hittills är 40 timmar lång. Du hittar den här.

3. Finns det jobbmusik och ledighetsmusik? Vad är skillnaden?
Ledighetsmusik för mig är den peppiga dansanta. Sprittig soul eller något med snabb bas. Eller om man är på det humöret: nittiotalspoppen.

4. Vad har du lyssnat mest på den senaste månaden?
Jag gör en spellista varje månad där jag summerar det jag lyssnat på allra mest. Här är min för april.

5. Kan musik förändra världen?
Det tror jag. Alla vet ju hur det känns när en särskild låt sätts på under en särskild tidpunkt. Det känns som att precis allt är möjligt, att allt kommer ordna sig.

Taggar: | |