Bea Åkerlund

Fem snabba med stylisten Bea Åkerlund

FEM SNABBA. Stylisten och modeaktivisten Bea skapar nätverk för kreativa hjärnor. Hon är känd för sina utmanande och ofta högteknologiska stylingar som attraherat stjärnor som Lady Gaga, Justin Timberlake, Madonna och Laleh. Nu har hon beslutat sig för att ge tillbaka till den bransch hon tillhör, och har därför startat det digitala nätverket WHOYOUARE. Tjänsten har blivit kallad modevärldens version av LinkdIn och här vill Bea att jordens kreativa hjärnor ska få en yta att mötas på, där nya samarbeten och tankar kan utvecklas. Sapir frågade Bea hur hon ser på ålder och vad som händer när vi dör.

Vem: Bea Åkerlund
Vad: Fashion Activist
Gör: Allt
Drömålder: Jag lever i nuet
Mer info: bakerlund.com

1. Du rör dig i en bransch där ålder är högst påtagligt. Unga, vackra stjärnor möter oss dagligen. Hur ser du på ålder?
Ålder har ingen betydelse för mig för det är genomförandet som har en betydelse om vad man gör. Man kan vara sexig i alla åldrar och det är hur man mår på insidan som visas utåt.

 2. Du har startat modebranschens motsvarighet till Linkedin, WHOYOUARE, varför?
För att jag dagligen letar efter inspiration och har bearbetat ett sätt hur jag själv ser på mode och vad som inspirerar mig. Jag känner ett nytt kall i livet till att hjälpa en bransch som i alla år har stöttat mig till att bli den jag är idag.

 3. Så, who are you?
Jag är mamma, fru, livsnjutare och en fashion-aktivist on a mission.

 4. Du fyller 85 och ska ha fest, vad får gästerna uppleva?
Gästerna får en Salvador Dali-inspirerad middag med surrealistiska upplevelser som de aldrig kommer att glömma.

 5. Vad händer när vi dör?
Vi börjar om, med det som vi inte hann klart med i förra livet!

Taggar: | | |