appar

Smarta appar på vägen

SEMESTER. Dags för att boka semestern? Om du vill resa mer klimatschysst, träffa folk från orten och äta lokalproducerat när du kommit fram till ditt resmål, så har Sapir koll på vilka appar och sajter du behöver.

1. Glada, gröna gobitar
Green Globe är en global certifiering för hållbar turism, i appen med samma namn hittar du hotell, utflykter, kryssningar och nöjesattraktioner som är certifierade av Green Globe.

2. Inspiration till ekoäventyr
Green Global Travel är en blogg fullmatad med tips på ekoturism inom natur- och äventyrsliv – plus tips på hur du kan besöka vildmarken utan att påverka den.

3. Koll på koldioxid
Med FN’s gratis-app UNEP Carbon Calculator kan du hålla koll på dina koldioxidutsläpp, vare sig du reser med bil, tåg eller flyg. Du kan också lära dig mer om olika ekosystem med hjälp av appen.

4. Hitta middagskompis
Om du hyr ett hus under din semester och vill laga klimatsmart och lokalt odlad mat, så ladda ner appen Locavore. Den listar säsongens råvaror, tipsar om närmsta skördefestival och var du hittar schyssta matproducenter. Vill du träffa nya middagskompisar är EatWith något för dig, appen sätter resenärer i kontakt med lokalbefolkning för gemensamma hemmamåltider

5. Spana schyssta sovplatser
Tycker du det är knepigt att hitta bra eko-boenden? Nu behöver du inte leta längre. Eco Hotels of the World är en oberoende guide med både ekologiska stugor, gröna hotell och eko-chica retreats.

Taggar: | | | |