• glamping

  På The Bower Treehouse bor du med stil, att det är en koja är lätt glömt.

 • glamping

  På Milandes Treehouse får en hel storfamilj plats i en enda koja.

 • glamping

  The Cabin, en av Harads sju ultracoola kojor.

 • glamping

  The Bower Treehouse i Somerset, Storbritannien

 • Eget badrum, kök, lounge och en stor säng väntar i trädet på Casa Barthel.

 • glamping

  I det portugisiska landskapet Alentejo bor och äter du som en kung i skogen.

 • Trädpalatset Milandes Treehouse i Dordogne, Frankrike. Avslappningens mecka.

Kryp till kojs med klass

GLAMPING. Camping behöver inte rimma illa med lyx. Den som drömmer om skogens lugn men också tycker om den bekvämlighet som finns på hotell, kan lyfta blicken mot skyn. Det trendigaste alternativet för naturnära boende finns nämligen inte på marken. Sapir har spanat efter mysiga, unika och hållbara träkojor i trädtopparna runt om i Europas skogar.

Treehotel, Harads, Sverige
I Norrbottens lugna skogar hittar du en samling unika kojor uppe bland träden, drygt tio mil från Luleå, i det lilla samhället Harads. Oavsett om du bokar ett fågelbo eller en koja täckt av speglar så får du njuta av ett naturskönt och ekologiskt boende med hög komfort, nära till äventyr.

The Bower Treehouse, Somerset, Storbritannien
Mer lyxig än så här kan en trädkoja knappast bli. Hela kojan andas organiskt och är smakfullt inredd med genomtänkta detaljer och skogen gör sig påmind på insidan så väl som på utsidan. Omgiven av en stor terrass med utomhusbadkar är det bara att korka upp champagnen och njuta av naturens lugn.

Milandes Treehouse, Dordogne, Frankrike
Det här är avslappningens mecka: ta ett bad på terrassen eller simma i swimmingpoolen under trädpalatset, som gömmer sig bland löven – och njut av lugnet och lyxen. Det här är en koja med klass för hela familjen: dubbla sovrum och stora gemenskapsytor.

Walnut Treehouse, Baixo Alentejo, Portugal
Bo och lev i samklang med naturen. Denna koja, med fönster i alla riktningar, gör att du är omgiven av naturen – vart du än vänder dig. All energi som används i det lilla köket, och för att värma vattnet i utomhusduschen, kommer från solpaneler. Trädgårdslandet under kojan bjuder på ett spännande och välfyllt skafferi – det är bara att plocka det du är sugen på för stunden.

Casa Barthel, Florence, Italien
Eget badrum, kök, lounge och en stor säng – det finns plats för det mesta uppe bland träden i denna designkoja med panoramafönster. Som grädde på moset finns en underbar terrass där du kan njuta av utsikten från trädtopparna. Eller varför inte ta ett dopp i den närliggande swimmingpoolen eller en runda på tennisbanan?