• burgare

    Instagramkocken bjuder på 31 gröna burgare i sin bok med samma namn.

  • En sotad tofuburgare med kimchi och ägg, och en kikärts- och paprikaburgare med gurksallad. Foto: Martin Nordin.

  • Ölmarinerad aubergineburgare med misostekt morot, och kål- och kolburgare med picklad rödlök. Foto: Martin Nordin.

  • burgare

    Svart är det nya gröna.

Godaste burgaren är grön

VEGO. Under den svenska sommaren tänds grillen i var och varannan trädgård. Vi vill njuta av sommaren och maxa utelivet och umgänget med familj och vänner. Men kött med grillränder i all ära, i år får det gröna stå i fokus på grillfesten. I sommar är grönt hett på grillen!

ICA:s årliga grillrapporter bekräftar att trenden att välja att lägga svenska – och gärna närproducerade grönsaker – på grillen inte verkar dala. Intresset för att vego-grilla har bara ökat de senaste åren, och i år är det större än någonsin. Grönsaker är inte längre ett komplement till fisken, fågeln eller köttet. Nu får det gröna gärna spela huvudrollen på tallriken.

Men samtidigt kräver den gröna grillningen ett mått av kreativitet och experimentslusta för att inte bli tråkigt. En som verkligen lyckas få sina gröna rätter att vattnas i munnen på sina följare, till och med på den mest inbitne köttälskare, är Instagramkocken Martin Nordin. I sin bok Gröna Burgare frestar han med 31 olika recept på gröna burgare.

Vem vill inte smaka på en zucchiniburgare med ramslök och sricharasås, eller sätta tänderna i en svart bönburgare med baba ganousch eller en snurrad aubergine-burgare med hemmagjord ketchup? Som bonus innehåller boken också recept på hemmabakta burgarbröd, smakrika såser, pickles, dipp och andra godsaker som tar din gröna burgare till nya höjder.

Taggar: | | | |