• blomster

    Ingrid Carozzi har gjort succé med sin unika estetik och nytänkande arrangemang.

  • blomster

    I Ingrid Carozzis nya bok delar hon med sig av sina bäst tips för att njuta av blomster och blad på ett hållbart vis.

Hållbara blomster från Brooklyn

 

VÅR. Svensk-kanadensiska Ingrid Carozzi är en av New Yorks hetaste blomsterdesigners och entreprenör. Genom att utmana normer och egenutvecklad unik estetik sticker hon ut i en traditionell bransch.

Ingrid har fullt upp med att förbereda inför ett stort uppdrag, och börjar dagen med ett besök på blomstermarknaden innan hon fortsätter arbeta i sin butik Tin Can Studios i Brooklyn. Efter endast några få år i branschen arbetar hon regelbundet med uppdragsgivare med tiotusentals dollar i budget, enbart för blomsterarrangemangen. Hon har nyligen lanserat en engelsk version av sin bok Handpicked: Simple, Sustainable, and Seasonal Flower Arrangements (Brooklyn Flowers i svensk upplaga).

– När jag började med event såg jag hur de bara slängde allt efteråt; vackra blommor, vaser, rekvisita – allt gick rakt ner i soporna. Det var nog det svenska i mig som reagerade på detta otroliga slöseri. Jag tänkte att det här måste man kunna göra på ett bättre sätt.

Hon började hitta på kreativa lösningar för att ta vara på blommorna, och gjorde om de stora arrangemangen till mindre buketter som hon sedan tog med på cykeln och delade ut till lokala företag i Brooklyn, där hon bor.

– Alla blir glada av blommor och samtidigt kunde jag också visa upp mitt arbete. På den vägen har jag fått några av mina viktigaste uppdrag.

Det första fröt
Redan under studietiden på ansedda Parsons School of Design blev hon tillfrågad om att skapa ett blomsterkoncept för ett event med den svenska kungafamiljen, med fokus på hållbar mat. Utan någon erfarenhet av blomsterdesign antog hon utmaningen och gjorde omedelbar succé med sina nytänkande arrangemang. Bland annat mixade hon blommor med krondill, kronärtskockor, kål och bär.

Sedan dess har hon fortsatt i blomsterspåret, och arbetar tillsammans med andra likasinnade för att röra branschen i en hållbar riktning. Hon håller också kurser och utbildar lärlingar i hennes designfilosofi.

– Hållbarhetstänk är inte lika utpräglat här som i Sverige, och inför varje uppdrag ser jag till att ta ett snack med kunden om hur vi ska ta tillvara på allt efter festen. En del blir förvånade, och det kan vara en utmaning att få med dem på banan. Men för mig är det en självklarhet, och ser jag en möjlighet att påverka tar jag den.

5 hållbara tips för blomsterarrangemang:

1. Utgå gärna från lokala blommor, de är både färskare och mer lättillgängliga. Blanda gärna köpta blommor med sådant du hittar i naturen eller i grönsaksdisken. Var inte rädd att leka och hitta din egen stil.

2. Gör om de stora blomsterarrangemangen till mindre buketter när festen är slut – och låt gästerna ta med sig de hem. Ett bra tips till bröllopet!

3. Om du får blommor över efter ett event, skänk dem till en ideell organisation.

4. Strunta i miljöfarlig oasis och använd vanligt hönsnät istället. Det är mer flexibelt att jobba med och går också att återanvända.

5. Dina blommor håller längre om du snittar dem och byter vatten varje dag. Man kan också ställa dem i kylen under natten för att förlänga deras livslängd.

 

Taggar: | | | | |