• cyklar

  Vanmoof gör den smarta cykeln som skrämmer tjuven.

 • cyklar

  Trött på slappa muskler? Det råder Twicycle bot på.

 • cyklar

  Svenska Podride är påväg att bli verklighet!

 • cyklar

  Med en cykel från engelska Sven Cycles är campingsemestern fixad.

 • cyklar

  Chappellis fina linjer passar utmärkt till snabb cykling

 • cyklar

  Låt alla veta att du är en äkta cyklist! Styla outfiten med ett halsband från JohannaN.

Här är cyklarna du inte får missa

CYKEL. Friheten att kunna bestämma sina tider själv, motionen, vinden i håret, de positiva miljöeffekterna av att inte ta bilen och att dessutom kunna välja och vraka bland vackra saker på ett riktigt starkt designområde. För cykeln har gått från att vara enbart ett transportmedel till så mycket mer. Här händer det grejer konstant och aldrig har väl cykelvägarna varit så fulla av entusiastiska cyklister som nu. Gör dig redo för en sommar på hjul, Sapir har listan på cyklarna och tillbehören du inte får missa i år.

Vanmoof – cykel som har allt
Holländska Vanmoof har cyklar i flera modeller, bland annat har de en SmartBike som ska vara skräckinjagande för tjuvar. Skulle du trots allt bli av med din cykel lovar de att antingen ha hittat den och gett tillbaka den inom två veckor, eller ge dig en ny. Oavsett vilken cykel du köper betalar Vanmoof frakten. Allt du behöver göra är att välja.

Twicycle – fixar armmusklerna
Gäddhäng? Det löser Twicycle. Den här cykeln, som än så länge bara går att få tag på via en mailinglista och lite tur, är uppbyggd som en vanlig cykel men med en stor skillnad. Den har två kedjor; en för fotpedalerna och en för handpedalerna. Du kan alltså ta dig fram med både händer och fötter, båda eller var för sig. I vilket fall kommer du få en helt ny upplevelse av cyklandet, och säkerligen helt ny typ av träningsvärk.

Podride – vad spelar lite regn för roll?
Svenska Podride ger dig cykeln som är en som en liten trampbil för vuxna. Här sitter du skönt när regnet smattrar mot rutan, utan att för den delen behöva skära ner på din vardagliga motion. Du kan välja att cykla med eller utan elkraft. I maj blev den helsponsrad på crowdfounding-sajten Indiegogo, och ägaren och uppfinnaren av konceptet, Mikael Kjellman, arbetar nu för fullt för att bilcykeln ska komma ut i butik.
Här kan du följa hans arbete och få reda på när Podride går att köpa.

Sven Bicycle – du behöver inget annat!
Trots det mycket nordiska namnet är dessa ekologiska och handgjorda cyklar faktiskt helt engelska. Du väljer själv hur mycket utrustning du vill kunna ha med dig ut, med allt från en enkel liten sadelväska till en hel campingutrustning. Friluftsliv har aldrig varit så enkelt.

Chappelli – singel speed
Älskar du också raka linjer och enkla former? Det gör Chappelli också. Deras cyklar går att få med tre växlar, eller som single speed – alltså inga växlar. Det senare lämpar sig utmärkt för den som gillar att köra snabbt och låta vinden vina i fejan.

 

Kan du inte få nog?

Visa hur mycket du gillar cyklar med JohannaN:s fina cykelhalsband. Du hittar det här.

Inhabitat har listat sex av världens konstigaste cyklar, ta en titt!

E-tuk ska ta över städerna. När kommer den till Sverige?

Trött på att bli blöt? Holländska Drycycle löser problemet med sitt cykelparaply! Kan du holländska funkar hemsidan bra, annars hittar du paraplyet på svenska beachcruiser.se.

Vad kan man mer göra med en cykel? Ett galleri såklart! Inhabitat har hittat artisten som vågade satsa.

Taggar: | | |