• ekohotell

  Plockmat på prisvinnande Landgut Stober i Tyskland.

 • ekohotell

  Hos Ecolodge i Frankrike är det du, ditt sällskap, fåglar och stjärnor. Och tystnad.

 • ekohotell

  I vackra kupoler med utsikt mot Patagoniens vidder. Kan det vara något för nästa äventyr?

 • ekohotell

  Som att sova under stjärnorna, minus mygg och kalla nätter. I Isländska Buubbles är det varmt och skönt.

 • ekohotell

  Frankrike som du sett det på film, hos Chateau Castigno.

Få kärleken att blomstra – här är listan på romantiska ekohotell

RESA. Det finns gott om starkt lysande stjärnor på hotellentreprenörshimlen (säg det snabbt om du kan). Du kan bo i bubblor, på klippavsatser och i total avskildhet. Här är Sapirs fem favoriter för en lyxig kärlekshelg.

Landgut Stober, Tyskland
Som vinnare av Green Hotelier Award 2017 fixar det här hotellet en given plats på listan. Familjeägt, stillsamt och i en otroligt vacker miljö vid en sjö. Hit åker ni som ännu har alldeles för mycket att prata om och inte behöver någon underhållning mer än varandras sällskap.

Ecolodge, Frankrike
Här blir du ett med Moder jord och får himmelsk såväl massage som mat. Det lovar franska Ecolodge i hjärtat av naturområdet Auvergne, cirka 25 mil med bil från Lyon.

Five million star hotel, Island
Den kluriga titeln säger allt, här är hotellet som ger dig en hel stjärnhimmel. Du sover i en bubbla, med utsikt åt alla håll och kanter. Nackdelen är möjligen att även andra kan se dig, men det kan du kanske bjuda på.

EcoCamp Patagonia, Chile
Hit åker ni om stillasittande ger er myror i brallan. De vackra Domerna är placerade mitt i Patagonien som erbjuder allt en kan önska sig. Rafting, klättring, hiking och ridning. För att nämna något.

Village Castigno, Frankrike
Ett rum helt i rött, eller starkt cerise. Här, mitt ute i den franska landsbygden, hittar du det färgsprakande Chateau Castigno. Här kan ni lära er att baka franskt lantbröd med Rosina, eller hjälpa köket att skörda örter. På natten sover ni gott i frasiga lakan i sängar med utsikt mot grönskande Assignan.

 

Fyra hotell till, värda ett kärleksbesök!

Hidden Hotel, Paris, Frankrike

Inspira Hotel,Wien, Österrike

Schloss Wartegg, Rorschacherberg, Schweiz

Relais Del Maro, Ligurien, Italien