• Naturfärgat läder, nude, är en av sommarens skotrender. hasbeens

  Naturfärgat läder, nude, är en av sommarens skotrender.

 • Gillar du inte att gå i öppna skor, så finns även Hasbeens även som boots. hasbeens

  Gillar du inte att gå i öppna skor finns Hasbeens även som boots.

 • Två av sommarens svenska träskofärger: gult och blått. hasbeens

  Två av sommarens svenska träskofärger: gult och blått.

 • Swedish Hasbeens finns med olika klackhöjder, från 4,7 centimeter till 9,5. hasbeens

  Swedish Hasbeens finns med olika klackhöjder, från 4,7 centimeter till 9,5.

 • Gult, grönt och rosa i nya kollektionen.

Världens trendigaste träsko

MODE. Tack vare Swedish Hasbeens har träskon idag fått en plats långt utanför bara sommarhusets ängar och trätrallar. Lika tidlösa på after work som på sommarens fester har de växt till en världssuccé. I vår ser vi säsongens trätofflor i flashigt neonrosa och hög platåklack, till gyllene sandaler och sobert svarta klassiker – samt ett gäng pastellfärgade retrojeans under modelinjen Hasjeans.

Företaget är inget mindre än en framgångssaga och pryder fötterna på stilikoner som Kate Moss, Alexa Chung och Sarah Jessica Parker. Men allt började som ett infall.

År 2005 får skånetjejen Emy Blixt ett ryck och köper ett gammalt träskolager från en toffelmakare på Österlen. Hon låter sina vänner prova, och mer behövs inte för att djungeltelegrafen ska gå varm. Suget efter ett par Hasbeens växer till slut så stort att hon beslutar att inte bara sälja av lagret, utan att själv återuppta produktionen.

Tolv år senare har bolaget sett en explosionsartad tillväxt och etablerat butiker i 22 länder. Swedish Hasbeens är idag ett av Sveriges snabbast växande modemärken, omsättningen uppgick 2015 till 46 miljoner kronor.

Materialen är naturliga och träskorna tillverkas på traditionellt sätt i små fabriker, vilket gör varje sko unik. Som grundare och designer, baserar Emy ännu designen på originalen från 70-talet, från kraftiga platåsandaler till färgstarka boots i vegetabiliskt garvat läder, nitade på träklackar i olika höjder.

Taggar: | | |