• När du går med näsan i mobilen kanske du missar din nästa kärlek en bit bort, det ville Lori ändra på.

  • Lori Cheek rastar hellre andras hundar för att få in lite extra pengar, än går tillbaka till arkitektyrket.

  • Lori menar att appen öppnar upp människor och får dem att se på sin omgivning med en ny, mer förväntansfull blick.

  • Mobilen är inte problemet, den kan istället vara lösningen.

Hitta kärleken med Lori Cheeks Cheekd

INTERVJU. Lori Cheek vill ge världen lite mer kärlek med dejtingappen Cheekd. Den forna New York-arkitekten lämnade det välbetalda yrket för att kunna satsa på det hon kallar sitt gyllene barn.

”It’s not cars that kills people. Selfies does”. Den stora vita texten vid övergångsstället i Meatpacking District i New York är det första som möter entreprenören Lori Cheek när hon kommer över gatan.

– Vi går hela tiden med näsan i våra mobiler och är mer fokuserade på det som händer där än det som händer runt omkring oss. Det ville jag utnyttja, säger hon.

Hennes app Cheekd bygger på bluetoothteknik och hjälper användaren att inte missa potentiella partners. När du går förbi någon som också är ansluten plingar appen till och säger till dig att en oupptäckt pärla kan finnas bara en liten bit bort. Du kan då välja att inleda ett samtal via appen eller kanske gå fram till det som skulle kunna vara din blivande partner. Lori menar att den stora skillnaden mot andra dejtingsajter och appar är att du faktiskt måste röra dig ute i samhället för att träffa någon, det funkar inte att sitta hemma i soffan och scrolla igenom annonser.

– Cheekd bygger på verkliga möten, inte möten via nätet. Men jag tar tekniken till hjälp eftersom människor är mer bekväma med den än med att gå fram till en främmande person bara sådär. Den är en isbrytare, säger Lori.

Blev sågad
Insikten om att tekniken kan vara en isbrytare har hon ett misslyckande att tacka för. För ett och ett halvt år sedan var Lori Cheek med i Amerikanska versionen av Draknästet. TV-programmet där nystartsföretag inför en jury bestående av investerare förklarar sin affärsidé och ber om investering. Loris idé blev totalt sågad. Då byggde den på ett visitkort med en kod som man kunde lämna över till den man ansåg intressant, istället för att lämna ifrån sig sitt telefonnummer. Personen kunde sen ta kontakt via hemsidan.

– Efter att jag blivit sågad i TV kändes det som att jag gick runt med ett stort moln över huvudet och som att alla tittade. Men en månad efter det där hade jag utvecklat idén till en digital lösning och fått in fem gånger mer investering än jag ursprungligen begärt, säger Lori.

Guldbebis
Appen har precis lanserats och är gratis och tillgänglig över hela världen, och Lori lägger ner själ och hjärta på att få så många som möjligt att hitta den. Det finns inga marknadsföringspengar men hon är säker på att appen kommer slå.

– Det här är min gyllene bebis. Jag har tagit fram den och jag vet dess potential, nu gäller det bara att så många som möjligt börjar använda den. Jag har själv precis blivit singel så jag hoppas att jag ska hitta min framtida man genom Cheekd, säger hon.

Vem: Lori Cheek

Vad: Grundare och ägare av dejtingappen Cheekd

Vill: Skapa verkliga möten mellan människor, där tekniken ändå får plats
Mer info: cheekd.com