• ikea art

    "Jag ville bygga en mental labyrint, en spegelbild av mitt fantasiliv" säger franska tecknaren Amandine Urruty om sitt bidrag Rainbows.

  • ikea art

    Samskapat. Tv: "Reflections on deep thoughts" av blyerts Micha Payer och Michael Gabriel. Th: "Hell’O" av Jérôme Meynen och Antoine Detaille.

Ikea Art Event 2017

FOLKLIGT. Fredag den 7 april är det premiär för Art Event 2017, en tillfällig kollektion av 12 teckningar av internationellt hyllade samtidskonstnärer som säljs på Ikea, till företagets sedvanligt överkomliga priser. I linje med Ikeas övergripande vision är tanken bakom kollektionen att gör konst tillgängligt för fler att njuta av och ha i sina hem.

Men tillgängligheten ligger inte bara i priset, utan även i den mångfald av personliga uttryck och berättelser som berör allt från kultur- och samhällsfrågor till livet och tillvaron i stort. Årets Art Event-kollektion andas lekfullhet med stor spridning. Verken är gjorda i allt från blyerts, färgpenna, bläck, krita och kol till akvarell, gouache och pastell.

Bland de representerade konstnärerna finns svenska Ragnar Persson, som är känd för sina stilcollage och detaljerade blyertsteckningar. Med sagolikamotiv hämtade från barndomen i Norra Sverige beskriver han sina motiv som en blandning av Bröderna Grimm och Tove Jansson. Nightwalk – Ragnar Persson

Taggar: | | |