• inkomst

    Om du har en slant över, investera den på rätt sätt och vakna till ett nytt saldo på kontot.

  • inkomst

    Verkar det som en dröm att tjäna pengar medan du sover? Med lite planering kan det bli sanning.

Tjäna pengar – medan du sover

INKOMST. Kan du få plus i kassan på natten? Det är inte omöjligt. Nyckeln till att vakna med mer på kontot än när du gick och la dig, är att skapa passiva intäktskällor, som sköter sig själva under natten. Här är fem tips på saker du kan göra för att få pengarna att rulla in under tiden du sover gott:

1. Investera. Att investera dina sparpengar, istället för att ha dem på ett konto utan ränta, är ett beprövat sätt att tjäna passiva pengar. Öppna exempelvis ett investeringssparkonto där du väljer fonder du tror på och som du håller koll på via nätet.

2. Smid medan järnet är varmt. Om du har en webbshopbutik eller säljer tjänster på nätet, se till att skaffa dig en så kallad autoresponder. En del e-postprogram har verktyg och funktioner som kan användas till automatiserade e-postutskick. Du kan exempelvis programmera in vilken typ av utskick som ska gå iväg, beroende på vilka klick din kund gör. På så vis kan dina kunder få information om dina varor eller tjänster och service – även när du sover.

 3. Hyr ut. Tack vare delningsekonomin har det blivit enklare att hyra ut saker och tjänster. Du kan till exempel tjäna en extra hacka på att hyra ut din bostad när du är bortrest, din parkeringsplats eller dina trädgårdsverktyg. Skapa ett konto på till exempel Rentl eller Delbar innan du går och lägger dig – och kolla om du fått napp när du har vaknat. En tvåa i en storstad som Göteborg kan exempelvis dra in en tusenlapp per natt om den ligger centralt och är i bra skick.

4. Tjäna royalties Om du producerar eget kreativt material, som exempelvis bilder, text eller musik, kan det finnas privatpersoner eller företag som vill betala för att använda dina verk. Registrera dig på en lämplig upphovsrättsorganisation eller handla med royalties på Royalty Exchange.

5. Sälj. Det är inte bara varor som går att sälja. Om du har specialkunskaper inom något område så finns det plattformar där du kan marknadsföra dina tjänster som konsult, till exempel Brainville. Skapa ett konto innan du går och knyter dig, så kanske du har fått ett uppdrag till frukost.

Taggar: | | | |