jobba
Kantoorkaravaan för moderna arbetsplatser och digitala nomader. Av Tom van de Beek.

Så blir du en Business-backpacker

GLOBAL NOMAD. Kontoret i ryggan och världen som arbetsplats? Det bli allt vanligare att kombinera resor och arbete. Och oavsett om du är en äventyrstörstande 20-åring eller i pensionär med småuppdrag finns det ett antal lämpliga appar att använda sig om man vill ha koll på jobbet och samtidigt upptäcka världen, här är de bästa apparna för att jobba på resande fot:

WiFi Finder. Att ha tillgång till en schysst nätuppkoppling är såklart A och O för att kunna jobba på resan, och WiFi Finder gör jobbet på ett alldeles utmärkt sätt. Gratis och finns för både iOS och Android.

Asana. Projektledarverktyg som samlar uppgifter, deltagare, diskussioner och projektmål på ett överskådligt sätt. Så att ni slipper hålla på och mejla fram och tillbaka. För Android och iOS. Gratis.

Evernote. Ett mer avancerat sätt att göra anteckningar och checklistor och samla material du hittar på Internet. Bilder, ljudfiler, filmer, pdf:er – allt sparat på samma ställe. Android och iOS. Gratis.

Trail Wallet. Ersätter din lilla resebudgetbok, kvittosamling och excelark. Med Trail Wallet har du hela tiden benkoll på utgifterna och kan enkelt stämma av mot inkomsterna. Bara för iOS. Gratis.

TripIt. Hjälper till att hålla reda på alla flygavgångar, hotellbokningar, tågtider med mera. Vidarebefordra samtliga bekräftelser och TripIt sätter ihop rubbet till en snygg resplan. Gratis första månaden. Finns för iOS och Andriod.

Skype. Du har säkert redan svenske Niklas Zennströms IP-telefoni-app installerad, och den är även perfekt för videokonferenser. Finns för iOS, Andriod och desktop. Gratis.

Taggar: | | | |