5 snabba med Lars Wallin

FEM SNABBA. Status förpackat i vackra tyger, perfekta fall och perfekta stygn. Stjärndesignern Lars Wallin har blivit lyx med hela världens kändiselit, och vet hur man får den allra enklaste klänningsmodell att skimra. För Sapir berättar han om framtiden, om vad som är lyx för honom och om lyx kan vara för alla. Och vad han skulle göra om han inte var designer.

Vem: Lars Wallin
Gör: Modedesigner
Mer info: Larswallin.com

1. Dina plagg signalerar verkligen lyx och är hett eftertraktade av många, men få förunnade. Kan något vara lyxigt men tillgängligt för alla?
Jag tycker att lyx är något man drömmer om, något man prioriterar att unna sig. Det där extra som man inte upplever varje dag. Jag sparar hellre till något lyxigt i kvalité än köper många billiga saker i dålig kvalitet. Men tid tycker jag är något lyxigt som vi alla borde unna oss oftare.

2. Räcker det med att plaggen håller länge för att de ska räknas som hållbara? Berätta hur du tänker i din produktion!
För mig är hållbarhet en kombination av kvalitet, produktion och tidlöshet. Och det är så jag försöker jobba både med min couture och nu när jag designar kollektioner.

3. Vad är lyx för dig?
Lyx är kryddan i livet. Kvalitet, hantverk, service, tid, avskildhet. Lyx är njutning.

4. Vad kan vi förvänta oss av dig i framtiden?
Jag jobbar med att skapa ett internationellt lifestyle-varumärke och nå en bredare publik. Förhoppningsvis kan jag förverkliga drömmar genom min kollektion som kommer i butik nu i höst. Att få utveckla min smyckeskollektion och komplettera med väskor och skor. Så småningom även få ta fram en parfym.

5. Om du skulle byta yrkesbana, vad skulle du vilja göra då?
Jag skulle vilja jobba som florist. Dels för att det är kreativt men också för att få jobba med något vi kanske egentligen inte behöver men mår så bra av när vi får uppleva. Något som bara har ett syfte, att vara vackert och skänka njutning. Göra oss glada. Eller så skulle jag vilja jobba med inredning. Jag är väldigt beroende av min miljö och att få skapa en upplevelse att leva i.

Taggar: | | | | |