Låt oss gå ut i vildmarken!

SEMESTER. En av de största resetrenderna för 2016 är att vi söker oss till äventyr och nya upplevelser*. Det är alltså inte bara sandstränder och storstadsmetropoler som lockar, utan vi börjar allt mer leta oss bort från digitala uppkopplingar och apparater och beger oss rätt ut i det okända för att möta oss själva  – må bäste vagabond överleva!

Samtidigt som vi söker oss tillbaka till naturen, ökar efterfrågan på hållbara semesteralternativ. Utbudet bland hotell, restauranger, aktiviteter och resmål ökar också lavinartat och det går lätt att hitta semestern som inte tär på resurserna – varken den egna eller naturens. Delningsekonomin blir också allt större inom turist-och reseindustrin. Airbnb och Uber är de mest kända exemplen, men det går även att hitta flera andra alternativ som gör det möjligt att bo, äta eller kanske låna reseutrustning av varandra. Allt ordnar du med din smarta telefon innan du stänger ner, kopplar ur och går In To The Wild.

 * enligt TripAdvisers stora trendrapport

5 tips, Hitta vildmarken
– Skelettkusten i Namibia med karell.com
– Ökenäventyr i Libyen med mtsobek.com
– Wifi-fri stuga i Alaskas nationalpark ultimathulelodge.com
– Chile-trekking på W-leden med fantasticosur.com
Mont Blanc-äventyr genom Frankrike, Italien och Schweiz

AirBnb – 3 vildmarkstips
Vieques, Puerto Rico 
Higher Coombe, Storbritanien 
Paramin, Diego Martin, Trinidad och Tobago

Nya böcker
Gone Wild
I juni släpps Malcolm Smiths reseskildringar från ett liv med magiska resor, äventyr och upplevelser. Gone Wild ges ut av Whittles Publishing.

Wild Guide to Scandinavia Book
I slutet av april släpps Ben Loves äventyrsgudie till Skandinavien, i den prisbelönta bokserien Wild Guides.  Wild Guide to Scandinavia Book: Norway, Iceland, Sweden, Denmark ges ut av Wild Thing Publishind Ltd.

Överlevnadsguiden
Olla Skinnarmo och Rich Jonson släppte i mars i år den perfekta överlevnadsguiden. Du får 300 tips på allt från hur du gör upp eld till hur du överlever en krokodilattack. Boken ges ut av Max Ström förlag.

The Green Guide to Low-impact Hiking
Redan 1979 kom Laura och Guy Watermans guide ut och blev en enorm succé. Nu släpps den igen i uppdaterad version. Här får du helt enkelt veta hur du campar hållbart. Boken ges ut av Countryman Press Inc.

Här är böckerna som lär dig laga kulinariska höjdare på ett enkelt stormkök!
Laiki på en låga
Kokbok för friluftskockar

Här är filmerna om äkta vildmarksliv
Into the Wild
Wild
The Revenant

Taggar: | | | | |