Food Lab under Nuit Blanche. Foto: Jessica Spadacini

Leka med mat

NOTIS. Experimentera med mat för att hitta nya sätt att tänka, det tror Bite Me är lösningen på många problem. Genom deras Food Lab får organisationer, företag, politiker och vanliga medborgare mötas i en lekfull och spännande miljö för att tvingas samarbeta kring de problem som dyker upp i framtagandet av nya spännande maträtter.

Varje event är specialanpassat och det är därför svårt att veta vad det är som kommer diskuteras under experimenten. Men bara genom att möta nya människor genom lek, tror Bite Me är ett sätt att komma fram till insikten om att samarbete ofta är lösningen.

– Du kan aldrig bli för gammal för att leka, och för oss måste allt börja med lek. Det ger människor en lättsam inställning till de utmaningar de ställs inför, både i våra labb och när det kommer till att bidra till en mer hållbar värld, säger Jonas Grøn.

Eventen är också ett sätt att föra samman människor som annars inte har en gemensam arena att mötas på.

– Det är val i Danmark i år, så vi har just genomfört en väljarmiddag i Köpenhamn. Politiker och väljare möttes i vårt food lab, där de genom maten fick kontakt med varandra. Under experimentet fick de möjlighet att mötas i frågor som de annars aldrig hade fått möjlighet att diskutera, säger Jonas Grøn.

Taggar: | |