• Dadelpalmerna är tåliga och klarar det hårda klimatet där torkan kan hålla i sig länge.

    Dadelpalmerna är tåliga och klarar det hårda klimatet där torkan kan hålla i sig länge.

  • dadlar-yammo-sapir-3

  • Grundarna Kristina Dobricic och Manel Rodrick.

    Grundarna Kristina Dobricic och Manel Rodrick.

Lyxiga och stora dadlar till adventsglöggen

NOTIS. Svenska företaget Yammo erbjuder lyxiga dadlar från Jerikos dadelbönder. Medjooldadeln är saftig, stor och full av fibrer, vitaminer och mineraler. Till julen passar de utmärkt till glöggen och resten av året är de ett nyttigt mellanmål innan träningen, smakförhöjande i matlagningen och utmärkt kvällsgodis.

Yammo startades och drivs av Kristina Dobricic och Manel Rodrick. De vill med Yammo knyta direkta handelsband mellan Palestina och Sverige. Varje år åker de ner till odlingarna och får på så sätt inblick i de jordbruksmetoder som bönderna använder sig av, där värnandet om människa och miljö sedan århundraden står i centrum.

Dadlar är kända sedan ca 6000 före Kristus, och omtalas bland annat i bibeln. Även inom Islam är de viktiga, eftersom det för många är tradition att under Ramadan äta dadlar och yoghurt när mörkret kommer och dagens fasta är över.

Yammos juldadel!
Ett bra tips på julrecept är en supergod och hälsosam chocomousse:
För 4 portioner:
3 st mjuka ekologiska avokado
Citronsaft från ½-1 st citron
½ tsk ingefära
1 tsk kanel
1,5 dl kakao
10 st Yammos Medjool dadlar, urkärnade (blötlägg i ca 2 h innan)
0,5 – 1dl vatten
Mängd honung efter smak

Topping:
Säsongens frukt

1. Gröp ur avokadon och mixa tillsammans med Yammos medjool dadlar, citronsaft, vatten och kakao
2. Mixa väl till en smet i en matberedare alt. Med en stavmixer
3. Blanda och smaka av med honung
4. Ställ in i kylskåpet till servering och toppa med frukt!

Se fler recept och info på yammo.se och FB Yammo

 

Taggar: | | |