• makt

    Veckans krönikör är Liza Jonson, VD för SPP Fonder.

VD Liza Jonson: Därför ska du investera hållbart

PLACERA. Veckans gästkrönikör, Liza Jonson, är VD för SPP fonder och anser att våra val gör stor skillnad inte bara för oss själva, utan för hela vår omvärld.

Den 19 september inleddes ”New York Climate week 2016”. En viktig vecka då ledande politiker och representanter för näringslivet samlas för att följa upp klimatmötet i Paris och visa hur gröna investeringar kan bidra till ökad lönsamhet och säkerställa att vi uppnår 1,5 graders målet. Med amerikanskt val för dörren är mötet kanske viktigare än någonsin.

Dagens misshushållning med jordens naturresurser är en av vår tids största utmaningar och världen står inför en avgörande omställning till en hållbar ekonomi. Detta innebär utmaningar, men också stora möjligheter. Befolkningstillväxt i kombination med resursbrist kräver radikala teknologiska innovationer, förändrade levnadsvanor och produktionsreformer.

Finanssektorn kliver fram
Redan under klimatmötet i Paris klev finanssektorn fram och visade sitt stöd för kraftfulla åtgärdsplaner. Som VD för ett fondbolag ser jag det som självklart att vi ska vara med och bidra till ett hållbart samhälle. Vi ska identifiera företag som ser hållbarhet som en källa till innovation och drivkraft för ekonomisk utveckling. Vi har också en nyckelroll att spela för att hjälpa kunderna att flytta sina pengar till mer hållbara lösningar. Genom att investera i bolag som integrerar hållbarhet i sina affärsmodeller kan vi tjäna pengar på företag som vill vara en del av lösningen. Jag är dessutom övertygad om att dessa bolag kommer bli mer framgångsrika än de som inte ställer om.

Vi behöver dig
Även som konsumenter har vi ansvar och möjlighet att påverka. Genom att göra medvetna val i din vardag kan du visa din ståndpunkt och få till en förändring. Du kan premiera företag med smarta lösningar på framtidens utmaningar, både genom hur du konsumerar och hur du väljer att placera dina pengar. Vi på SPP Fonder vill vara en del av lösningen, men vi behöver dig för att det ska funka. Jag tror på de hållbara bolagen och jag vill ha en hållbar framtid. Jag har valt väg, har du?

Taggar: | | |