Marie Kondo fixar ordning ur kaos

NOTIS. Det nya året ger ofta upphov till en hoppfull känsla av att det är nu det börjar. Vi slänger ut skräpet, rensar, gör klart och startar om. Damma ur hörnen och säga till oss själva att den här gången ska ordningen bestå, det gäller ju bara att alltid lägga tillbaka allt på sin plats. Inte samla onödiga grejer och bara köpa det som behövs. Jo, om det vore så enkelt.

Men ur kaos och frustration föds ofta lösningar och smarta idéer. Människan har en förmåga att leta sig ut ur dimman, hur tjock den än må vara. Ibland kan det dock vara skönt med lite hjälp att komma igång, vilket den japanska superstädaren Marie Kondo upptäckte och utvecklade. Hennes organisatoriska koncept, KonMarie, har spridits världen över och hon ses som en superstjärna. Speciellt känd har hon blivit för sitt speciella, och väldigt snabba, sätt att vika tröjor.

Kondo har fans över hela världen, men även motståndare som tycker att hon överdriver och tar bort glädjen med ett hem. Hennes strikta rutiner för att skapa det perfekta hemmet kan kanske ses som något överdrivna, men med en aning Kondo i livet skulle kanske fler behålla den fräscha känslan av att allt är möjligt, som så ofta infinner sig vid det nya årets början.

KONDOMANIA

Hemsida: På Marie Kondos hemsida hittar du mer information

Youtube: Här finns många videos där Marie Kondo visar sina vikningsekniker, sorteringstips och inställning till ordning.

Taggar: | | |