Matrevolution i Londons tunnelbana 

NOTIS. Londons klubbscen har länge försökt komma åt övergivna bunkrar för festsugna londonbor, men bristen på lämpliga utrymningsvägar har gjort att de gamla skyddsrummen i Londons tunnelbana fått ligga vilande. Tills nu. Det går nämligen alldeles utmärkt att istället odla där, 33 meter under jorden. Growing Underground, är huvudstadens första och enda underjordiska odling.

I de övergivna skyddsrummen från andra världskriget odlas ekologiska grödor, under moderna lågenergilampor. Året runt, helt opåverkade av säsongernas variationer, växer grödor som aldrig behöver frukta vare sig torka eller insektsangrepp. Det som odlas i tunnlarna är inte bara fritt från bekämpningsmedel, utan använder även 70 procent mindre vatten är traditionella odlingar.

”I takt med att befolkningen växer, behovet av mat ökar och jorden som brukas håller på att ta slut måste vi hitta nya sätt att odla på. Vi tror att ett klokt sätt är att använda outnyttjade ytor som alternativ”, säger affärsansvarig Steven Dring, på Growing Underground till Digital Trends.

Taggar: | | |