Maxa mörkret

VINTERTID. Dagarna blir bara kortare och kortare och tillfällena då soffhäng och kurande hägrar blir bara fler och fler. Perfekt, säger vi på Sapir! Det finns ju nämligen en hel rad härliga grejer som får stå tillbaka under sommarens ljusa månader. Vi snackar mjuka stickade plagg, levande ljus, höstpromenader och äppelpaj. Här får du tipsen som maxar novembermyset!

Snyggt stearin
Det finns stearin och så finns det stearin. Stockholm Candles gör vackra stöpta stearinljus enligt traditionellt tillverkningshantverk och med fokus på hållbarhet. Dessutom tillkommer bonusen att ljusen självsläcker när det är 4 cm kvar.

Matchande Ljusstake
Vackra ljus förtjänar vacker ljusstake. Här klassikern Vänskapsknut av Josef Frank, från Svenskt Tenn.

Rykande te
Att kryp upp i soffan med en varm kopp te är det kanske den ultimata höstsysselsättningen. Ännu bättre blir det med ekote från fina förpackningar. Ett hett tips är då Nu Te organic som levererar bästa upplevelsen med te av hög kvalitet i snygga träburkar som gärna får så framme på köksbänken.

Snygg servering
Servera teet i en vacker kanna från Tom Dixon. Vi anar att detta kommer bli en klassiker med sin godisliknande design.

Varmt till vardagsrummet
Under kalla och blåsiga novemberkvällar är plädar närmast guld värda. Norrgavels pläd i eko-ull exempelvis är klassikern som platsar i de flesta hem.

Hösten i hörlurarna
Allt blir härligare med ett bra soundtrack. För du som vill gå ”all in” på höstmys är det hög tid att samla bra spellistor som sätter den rätta känslan. Har du inte tid eller lust att göra egna finns färdiga listor med passande namn som Höst-Chill, HÖST, Soft Höst och Höstkväll.

Promenera mera
När du nu fixat musiken är det bara att ge sig ut och upptäcka naturen i november. På med ett par snygga gummistövlar från Hunter och låt naturens vilande period ta dig med sig.

Äppelbonaza
Nu är det högsäsong för svenska äpplen. Vad passar då bättre till maten än äppelkaka eller klassikern bakade äpplen med vaniljsås. Behöver du mer inspiration finns välprövade recept samlade både hos matgeek.se och Elle mat och vin.

Taggar: | | | |