Med Biyo kan man betala med handflatan

Med pengarna i handen

NOTIS. Trött på pinkoder och lösenordskombinationer som kanske ändå inte är säkra? Med ny teknik kommer nya möjligheter, och många drömmer om betalningsmetoder där det enda som skulle kunna behövas är ett fingeravtryck.

Biyo heter det amerikanska företaget som gör det möjligt att betala med något så enkelt som din egna handflata. Det är det intrikata venmönstret i handen som gör den personlig, och det enda du behöver göra som ny kund är att göra ett första köp i en Biyoansluten butik. Du drar ditt kreditkort, scannar av din handflata och fyller i ditt telefonnummer så är du redo att handla både kontant och kortlöst. I dagsläget finns Biyo endast i USA, men expandering är planerad.

Vill du hellre ha plånboken i armbandet än i handen, kanske Token är något för dig. Det är Företaget Artefact och deras innovationsprogram som tagit fram armbandet för att undersöka möjligheterna till säker betalning i framtiden. Med ditt fingeravtryck mot den lilla skärmen på armbandet kan du föra över pengar, betala i kassan och se ditt saldo. Armbandet finns än så länge bara som en prototyp.

Taggar: | |