Mjölksmycken med filosofiska förtecken

NOTIS. Med en bakgrund inom experimentell elektroakustisk musik och audiovisuell kommunikation tog Londonbaserade designern Paula Ortega med sig dessa immateriella influenser i sitt smyckesskapande. Resultatet blev kollektionen Footprints, vackra nedbrytningsbara smycken gjorda av bland annat mjölkproteinmaterialet Casein som är ett mer hållbart alternativ till oljebaserad plast.

Att färdigställa ett smycke tar mer än två månader och varje exemplar är unik. En blandning av det vackra och ljusa mjölkproteinmaterialet som fogas samman med blänkande metaller. Det ljusa materialet Casein bryts ner över tid och lämnar kvar ett metallskal som kan njutas i sin nya form eller smältas ner och återanvändas. Inspiration till smyckenas form drar Ortega från de onsynliga strukturerna och mönstren som omger oss i vårt dagliga liv.

Med sina smyckesverk vill Paula Ortega belysa filosofiska frågor såsom vad som anses dyrbart och hur vi tilldelar mening och värde till föremål. Ligger värdet i det beständiga och hur sammankopplat är detta med människans besatthet av att lämna avtryck?

Taggar: |